Hlavní obsah

David zhubl 75 kilo: Přebývající kůži vyřešila až plastika

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Zhubnout přebytečný tuk je jedna věc. Dostat postavu do perfektní plavkové formy je věc druhá, a mnohdy náročnější. Své o tom ví sedmadvacetiletý David, kterému se podařilo zhubnout několik desítek kilo. Na těle mu však zůstaly kožní převisy, které nemohl vyřešit nikdo jiný než plastický chirurg.

Článek

Davidovi (27) se podařilo zhubnout jednoho celého člověka. Díky úpravě jídelníčku a nastavení fyzické aktivity shodil úžasných 75 kilo. Výsledek to byl naprosto famózní, pro mladého muže však ne úplně dostačující. Na těle mu zůstaly nevzhledné kožní převisy, se kterými by mu žádné cvičení nepomohlo.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

David a operatér si rozuměli – oběma šlo o to, dostat Davida do formyFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Zůstala mu vytažená kůže

Za čtyři roky David zhubnul ze 155 na 80 kilo. Kromě ztráty tuku si díky pravidelnému cvičením také skvěle zpevnil břišní svaly a vypracoval silné pevné paže a nohy. Kvůli původní váze ho však trápil výrazný pokles kůže břicha a prsou. To už není záležitost, se kterou by mu jeho přísný režim mohl pomoct. Že bude muset volit zákrok plastického chirurga, bylo více než jasné.

„Po tak výrazném zhubnutí musí pacient dál řešit výrazné převisy kůže, která nemá schopnost se do takové míry stáhnout. Tito pacienti trpí, protože převisy nejsou jen nevzhledné, ale jsou i zdrojem opruzenin, zánětů a infekcí, které se tvoří v kožních záhybech. Je to tedy nejen otázka estetická, ale i zdravotní, a je zapotřebí tyto kožně-tukové převisy odstranit při rozsáhlém plasticko-chirurgickém výkonu,“ popisuje primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce, Petros Christodoulou.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Po tak radikálním zhubnutí mu zůstala vytažená kůžeFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Odstranění kůže a modelace prsou

Na doporučení kolegyně si David vybral zařízení Medicom Clinic. Po měsíci od prvního telefonátu absolvoval konzultaci s chirurgem Pavlem Horynou. „Pan doktor mi doporučil abdominoplastiku a gynekomastii ve variantě vhodné přesně pro mě a vysvětlil mi, jak bude operace probíhat,“ popisuje první dojmy David.

„David se na mě obrátil se žádostí o řešení fyzického vzhledu břicha a prsou. Kůže kvůli četným striím ztratila zcela elasticitu. Doporučil jsem mu operaci, která řeší převis kůže s podkožním tukem v podbřišku, a to abdominoplastiku, bez zásahu na břišních svalech, protože David sám zpevnil břišní svaly cvičením,“ popisuje doktor Pavel Horyna z Medicom Clinic.

Krom úpravy oblasti břicha byla důležitým krokem také modelace prsou. „V tomto případě jsme provedli posun a zmenšení dvorců a odstranili přebytečnou kůži. Oba zákroky byly provedeny v rámci jedné operace,“ upřesňuje lékař.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Cvičení ani diety by mu s převisy nepomohly, operace byla nezbytnáFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Na operaci se těšil

Vzhledem k tomu, že David sám pracuje ve zdravotnictví, nebyl ze zákroku nervózní. Naopak na něj pohlížel s optimismem. Byl hlavně zvědavý na výsledek. Říkal si, že všechno bude lepší než plandající kůže, kterou v tu dobu měl.

A optimismus mu zůstal i po zákroku. Ačkoli se kvůli obvazům bezprostředně po něm na břicho ani hrudník podívat nemohl, měl radost, že ho vůbec nic nebolí. Na sále strávil čtyři hodiny, na klinice celkem dva dny. Doma se pak zotavoval další dva měsíce.

David byl po dvoudenní hospitalizaci propuštěn do domácího léčení a pečlivě se řídil doporučenými pokyny. V pooperačním období ještě proběhlo ošetření výraznějších jizev na prsou, které jsou pro tuto oblast typické. Celkově hojení proběhlo bez komplikací a výsledek je vynikající.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

V době, kdy mu ke spokojenosti ještě kousek chybělFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Famózní proměna

Jak jste poznali z fotek, proměna to byla skutečně famózní. Když se David viděl poprvé, byl téměř v šoku – v pozitivním slova smyslu. Žádná kůže, naopak ploché břicho. Byl to obrovský nezvyk. Zákrok předčil veškerá jeho očekávání.

Najednou mu bylo zase všechno oblečení velké. Jakmile se mohl lépe hýbat, vyrazil nakupovat. Nové tělo mu rozhodně zvedlo sebevědomí. Už se nestydí sundat si tričko. „Nikdy jsem ani nepomyslel na to, že budu takto hubený. Jsem naprosto spokojený,“ komentuje výsledek mladý muž.

David také vzkazuje všem mužům, co o podobném zákroku uvažují, ať se rozhodně nebojí. Pocit z výsledku je totiž k nezaplacení. Navíc zákrok dle jeho zkušeností vůbec nebolí a jizvu skryje spodní prádlo.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Už ani nedoufal, že by jednou mohl být opravdu štíhlý Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Načítám