Hlavní obsah

Šaty na podzim? Nevzdávejte se jich!

Foto: Marie Bartošová

Oblíbené šaty si neschovávejte jen na létoFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohlo by se zdát, že jsou šaty téměř synonymem pro slovo „léto“. Ve skutečnosti přitom není žádný důvod pro to, abyste se jich s nástupem podzimu vzdaly. Ukázku si pro vás připravil stylista Dušan.

Článek

Přes léto je vídáme na každém rohu, jakmile ale nastoupí podzim, šaty začnou z ulic mizet rychlostí blesku. A to je škoda. Přitom stačí, když lehké vzdušné šaty, evokující léto, nahradíte těmi z pevnějších materiálů, klidně i s tříčtvrtečními nebo delšími rukávy. Několik variant si vyzkoušela čtenářka Alena.

Svůdná krajka

Krajkované šaty unosíte celoročně, stylista pro Alenu vybral světlou krajku na tmavém podkladu. Pokud čekáte, že je doplnil nějakým něžným kusem, jste na omylu. Stylista sáhnul po černém kabátu s koženým límcem a botách, zdobených cvočky. Kontrastní look se bude hodit pro dámy, které se nepovažují za křehké panenky a chtějí oblečení ubrat na jemnosti. V chladných dnech šaty samozřejmě doplňte punčochami.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Promod, 1250 Kč), boty (Zara, 2999 Kč), kabát (Zara, 4290 Kč), náušnice (Claire's, 159 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sněhově bílé mini

Alenka si vyzkoušela i sněhově bílé minišaty s delším rukávem. Stylista k nim vybral delší vestu z umělé kožešiny a model doplnil jednoduchým světlým náramkem. Pozor, podobné vesty sice vypadají skvěle, ale mohou opticky přidávat kila. Jestliže nejste žádné „hubeňourky“, volte jemnější vesty a ideálně ty, které se dají v pase lehce stáhnout páskem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mango, 999 Kč), vesta (Topshop, 2160 Kč), náramek (Claire's, 199 Kč), boty (Zara, 2999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Petrolejové šaty

Petrolejové šaty budou na podzim skvěle vypadat v kombinaci s koženou nebo koženkovou bundičkou. Tu, kterou vybral stylista Dušan, navíc zdobí letos tak aktuální nýty. Duo můžete doplnit černými kotníčkovými botami na podpatku a větší kabelou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Tatuum, 1349 Kč), bundička z umělé kůže (Topshop, 2160 Kč), boty (Jannis Shoes, 999 Kč), kabelka (Tatuum, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

V nude odstínu

Šaty v tělovém odstínu se kombinují více než snadno, sluší jim totiž téměř všechno. Stylista je skamarádil s dlouhým ultra teplým svetrem, ve kterém vám chladno rozhodně nebude. Z doplňků vybral jednoduchý tenký pásek (zdůrazní Alenčin útlý pas) a zlatý náhrdelník. Vaši pozornost si rozhodně zaslouží i skvělé kotníčkové boty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1530 Kč), svetr (Tatuum, 1630 Kč), pásek (Promod, info o ceně v obchodě), boty (Guess by Marciano, 5999 Kč), náhrdelník (Claire´s, 529 Kč)Foto: Marie Bartošová

Netradiční semiš

Jako poslední outfit si Alena vyzkoušela semišové šaty, doplněné o džínovou bundičku. Právě tenhle kousek dodá vašim šatům na ležérnosti a trochu je odlehčí. Využijte ho, dokud nepřijde nefalšovaná zima. Stylista k modelu zvolil černé kotníčkové boty a větší praktickou kabelu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Promod, 999 Kč), bundička (Zara, 1599 Kč), boty (Jannis Shoes, 999 Kč), kabelka (Guess by Marciano, 4990 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Alenka s šátkem ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Ve kterých šatech byste z fleku vyrazily ven? Budeme se těšit na vaše komentáře.

Styling: Dušan Bebčák

Vizáž: Petra Kejřová (MA-DA Makeup Network)

Reklama

Související témata:

Načítám