Hlavní obsah

Šaty na svatbu nebo letní večírek? Máme pro vás 12 tipů

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Foto: MRProduction, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sháníte kousek, který vás zachrání na každém letním večírku, svatbě nebo jiné společenské události? Vyberte si z naší stylové top dvanáctky. Ať už máte jakoukoli postavu.

Článek

Přestože je prokázáno, že nejvíce pozvánek nám na stůl přistává v prosinci, i během letního období se najde spousta příležitostí, kdy se vyplatí sáhnout po slavnostnějších šatech. Je právě taková akce před vámi? Než začnete zběsile obíhat nejrůznější obchody, pozorně si projděte následující tipy. Třeba vám ušetří dlouhé hodiny strávené v nákupních centrech.

LWD alias malé bílé

V proměnlivém módním světě se dvojnásob cení šaty, o jejichž budoucnost se nemusíte strachovat. A právě do této kategorie se dají zařadit takzvané malé bílé (little white dress), které v létě perfektně nahradí vaše oblíbené černé krásky. Máte slabost pro krajku? Odneste si do zkušební kabinky následující šaty.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Esprit, 3399 KčFoto: archiv firmy

Ramena ven!

Soustředíte se při hledání nových šatů jen na kousky s hlubším dekoltem? Zkuste změnit strategii a dejte přednost střihům odhalujícím ramena. I ty jsou totiž nebezpečně svůdné. Majitelkám drobnějších postav vřele doporučujeme postavu obkreslující šaty s asymetrickou sukní.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Lipsy, prodává Next, 1555 KčFoto: archiv firmy

Když vás baví plisování

Vzdušný materiál, módní záhyby na látce a potisk, který odkazuje na nejoblíbenější část vašeho roku (jasně, mluvíme o létě). Představujete si tak nějak vaše vysněné šaty? Pak si důkladně prohlédněte následující tip. Volný střih navíc velkoryse zakamufluje fakt, že v posledních týdnech svačíte převážně zmrzlinu.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Massimo Dutti, 2995 KčFoto: archiv firmy

Krajka v barevném provedení

Ani ve světě krajky není všechno jen černé, nebo bílé. Pokud se neřadíte mezi fanynky pastelově žluté, máme pro vás dobrou zprávu – tyto šaty objevíte i v bledě modré, fialkové, červené nebo světle růžové variantě. A mimochodem, mírně nabíraná sukně bude svědčit i ženám s větším bříškem nebo širšími stehny.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty H&M, 1799 KčFoto: archiv firmy

Pro minimalistky tělem a duší

Sháníte jednoduše řešený kousek, který „nepřekřičí“ vaši osobnost? Pořiďte si minimalistické šaty, které vás neomrzí ani za několik let. Pozor, ačkoli by mohly svádět k touze pořádně je dozdobit bižuterií, my je doporučujeme nechat spíše tak, jak jsou. Pokud nechcete zabít jejich nekomplikovanost, dejte přednost podobně strohým doplňkům a s jejich počtem šetřete.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty COS, 2290 KčFoto: archiv firmy

Na vlně módního trendu

Máte-li v šatníku klasiky dostatek, bez obav se pusťte do módních trendů, které vás v letošní sezoně zaujaly. Vedle nešlápnete například s hadími motivy, které ve správném provedení sluší i ženám s plnějšími tvary. Klasický střih za doprovodu lehké látky padne nejrůznějším typům postav a véčkový výstřih bude vyhovovat i majitelkám objemnějšího hrudníku.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty H&M, 899 KčFoto: archiv firmy

Maxi délka, která sluší

Máte pocit, že vám šaty sahající až na zem nesluší, a přesto vás tato délka nepřestává lákat? Jděte na to chytře a porozhlédněte se po modelech s rozparky nebo asymetrickým spodním lemem. Příkladem mohou jít tyto rozevláté lehké šaty, které zdobí květinový potisk.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Silvian Heach, prodává Bibloo, 2819 Kč (před slevou 5649 Kč)Foto: archiv firmy

Jako v tropickém pásmu

Nevíme jak vy, ale my se při pohledu na tropické motivy duchem přesouváme na druhý kraj světa. „Prázdninové“ šaty navíc dobře vypadají s jemnými sandálky, a to nejen těmi na podpatku. Provětrat je bez obav můžete i na svatbě nejlepší kamarádky.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty H&M, 1999 KčFoto: archiv firmy

Kolik flitrů je příliš?

Tuto matematickou úlohu ponecháme bez odpovědi. Ve správném podání totiž nebudou ani flitry poseté šaty působit lacině. Co si pod tímto pojmem představit? Šaty jednoduchého střihu a minimum dalších doplňků.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Mango, 2999 Kč (před slevou 4299 Kč)Foto: archiv firmy

Velká večerní

Potřebujete šaty, v kterých byste mohly směle pózovat i po boku hollywoodských hvězd? A co říkáte na plisovanou róbu se zajímavě řešeným vrškem a barvou, kterou zkrátka nelze přehlédnout? Bát se jich nemusí ani majitelky žensky tvarovaných postav.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Next, 3215Foto: archiv firmy

V decentní barvě

Krajkou zdobený vršek a sukně, kterou na těle stěží ucítíte. Příjemné krémové šaty krásně zdůrazní tu trochu bronzu, kterou jste během letních dnů stihly nachytat. Líbí?

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Little Mistress, prodává Zoot, 2599 KčFoto: archiv firmy

Když se nechcete vzdát černé

Startovaly jsme bílými šaty a doporučením, abyste je vyměnily za obligátní černou, a přesto se k této barvě v závěru článku vracíme. Dobře totiž víme, že spousta z vás se bez ní zkrátka neobejde. A klidně se všechny pojďme tvářit, že za její vysokou oblibu nemůže schopnost instantního zeštíhlení.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Lost Ink, prodává Zalando, 1250 KčFoto: archiv firmy

Věříme, že jste si vybraly. A kdyby náhodou ne, tady je dalších 24 krátkých i dlouhých šatů, v kterých se můžete vydat třeba na svatbu. 

Načítám