Hlavní obsah
4,0
(6)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Jistě potěšíme milovníky italské kuchyně, přesněji čerstvých těstovin. Domácí tortellini plněné mozzarellou a sušenými rajčaty s rajčatovou omáčkou jsou skvělé.

45 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 500 g polohrubé mouky
  • 5 ks vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
Náplň
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g sušených rajčat
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 špetka soli
Omáčka
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g loupaných rajčat
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
K dokončení
  • 50 g másla
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Na pracovní desku nasypejte na hromádku mouku a udělejte v ní důlek. Do toho vyklepněte vejce a nalijte olivový olej. Vidličkou vejce s olejem rozmíchejte a poté rukama postupně spojte s moukou, aby vzniklo hladké těsto. Pak těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho do lednice na 2 hodiny odpočinout.

Tip šéfkuchaře: Těsto alespoň 10 minut hněťte, musí být vláčné. Tuhé těsto by se vám při válení lámalo, řídké se zase lepí na váleček.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Tento čas využijte na přípravu náplně a rajčatové omáčky. Na náplň nakrájejte mozzarellu, sušená rajčata na malé kostičky, čerstvou bazalku nasekejte najemno. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř a vše důkladně promíchejte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Omáčku připravte následovně: V kastrolu na rozpáleném olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku a pokrájený česnek. Přidejte nakrájená loupaná rajčata včetně omáčky, ve které jsou v plechovce naložená, a krátce (asi 5 minut) povařte. Nakonec vše rozmixujte dohladka a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

04.

Odležené těsto vyválejte a na vykrájená kolečka položte kávovou lžičku náplně.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

05.

V pánvičce rozehřejte kousek másla s olivovým olejem a lístky bazalky, přidejte uvařené tortellini a ještě je krátce prohřejte, aby se kolem nich tuk obalil.

Reklama

Související témata:

Načítám