Hlavní obsah
Foto: Penny Market

Foto: Penny Market

Mleté maso a sekaná rovná se blesková večeře. Zkuste verzi s jarní cibulkou, nebudete litovat!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg míchaného mletého masa
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst strouhanky
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jarní cibulku nasekejte i s natí najemno. Mleté maso vložte do mísy, přidejte cibulku, vejce, prolisovaný česnek, hořčici, majoránku, sůl a pepř a vše dobře propracujte, podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby vše drželo pohromadě. Hotové „těsto“ nechte v lednici asi dvě hodiny odležet, aby do sebe maso natáhlo chuť zbývajících ingrediencí.

02.

Z odleželého masa připravte šišku, kterou dobře uhlaďte mokrýma rukama, aby nepopraskala, dejte ji do pekáče a zlehka ji podlijte trochou vody (v pekáči by jí nemělo být víc než 1 cm). Při teplotě kolem 160 stupňů bude krásně propečená během asi 60 minut, na posledních 10 minut můžete troubu roztopit na zhruba 190–200 stupňů, aby měla kůrčičku. Jako přílohu můžete zvolit šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.

Související témata:

Načítám