Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Originální, chutná a levná večeře? Sekané „sopky“ s vejci. Ochutnejte!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
K dokončení
  • 4 ks vejce
    3
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Připravené maso na sekanou rozdělte na 4 části a z každé z nich prsty vytvarujte mističku. Pokud by se vám na pracovní plochu příliš lepilo, můžete ji v tomto případě podsypat trochou strouhanky. Nezapomeňte, že maso se hodně speče, takže kalíšky musí být zhruba 1,5–2 centimetrů hluboké.

02.

Mističky opatrně přeneste na hluboký plech nebo pekáček s asi centimetrovou vrstvou vody a na 20 minut vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.

03.

Pak plech vyndejte a do každé z mističek klepněte jedno vajíčko. Pokud se tam celé nevejde a trochu přeteče, nic se neděje, bílek tam ostatně ani nemusíte dávat celý. Troubu roztopte na 220 stupňů a hotové „vaječné sopky“ do ní vložte na dalších asi 10 minut.

Související témata:

Načítám