Článek
Postup
01.
Připravené maso na sekanou rozdělte na 4 části a z každé z nich prsty vytvarujte mističku. Pokud by se vám na pracovní plochu příliš lepilo, můžete ji v tomto případě podsypat trochou strouhanky. Nezapomeňte, že maso se hodně speče, takže kalíšky musí být zhruba 1,5–2 centimetrů hluboké.
02.
Mističky opatrně přeneste na hluboký plech nebo pekáček s asi centimetrovou vrstvou vody a na 20 minut vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
03.
Pak plech vyndejte a do každé z mističek klepněte jedno vajíčko. Pokud se tam celé nevejde a trochu přeteče, nic se neděje, bílek tam ostatně ani nemusíte dávat celý. Troubu roztopte na 220 stupňů a hotové „vaječné sopky“ do ní vložte na dalších asi 10 minut.