Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Stýská se vám po moři? Máme pro vás tip na středomořskou kuchyni. Za pár minut si budete připadat jako v taverně.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g mořských plodů
    2
    4
    14
  • 2 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
    12
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 350 g sépiových těstovin
    1
    3
    14
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 plátek másla
    7
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej a plátek másla a orestujte šalotku a plátky česneku. 

02.

Přidejte mořské plody, maximálně dvě minuty zarestujte a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přidejte sterilovaná rajčata a mletou sladkou papriku, osolte, opepřete a 10 minut poduste. 

03.

Nakonec zakápněte citronovou šťávou, vmíchejte bazalku a promíchejte s uvařenými těstovinami.

Načítám