Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Stýská se vám po moři? Máme pro vás tip na středomořskou kuchyni. Za pár minut si budete připadat jako v taverně.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g mořských plodů
  • 2 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 350 g sépiových těstovin
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 plátek másla
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej a plátek másla a orestujte šalotku a plátky česneku. 

02.

Přidejte mořské plody, maximálně dvě minuty zarestujte a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přidejte sterilovaná rajčata a mletou sladkou papriku, osolte, opepřete a 10 minut poduste. 

03.

Nakonec zakápněte citronovou šťávou, vmíchejte bazalku a promíchejte s uvařenými těstovinami.

Načítám