Hlavní obsah

Šest věcí nutných do letadla!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vybavte svou kabelku do letadlaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Máte už zimy dost a chystáte se zaletět si do teplých krajin? Skvělý nápad! Ale víte, co by rozhodně nemělo chybět při dlouhém letu, který vás čeká, ve vaší kabelce?

Článek

Minerální voda

Nejlepší varianta je, když si vezmete menší nádobku s mechanickým rozprašovačem a nalejete do ní svou oblíbenou minerální vodu. Den před odletem ji nechte vychladit v ledniččce a během letu se můžete kdykoliv osvěžit. Minerály dodají pleti hydrataci, kterou díky suchému vzduchu na palubě ztrácí. Pravidla pro nošení tekutin do letadla si pečlivě prostudujte na internetu.

Vlhčené kapesníčky

Jsou ideální pro jakýkoliv druh cestování, třeba jen na cestu městskou hromadnou dopravou. V letadle vám poslouží kdykoliv, kdy budete mít pocit nečistých rukou. Pokud během kratšího letu nerada opouštíte své sedadlo, bude tento balíček pro vás cennou záchranou.

Žvýkačka

Při vzletu dochází v letadle k přetlaku, který pociťujete silnou bolestí a tlakem v uších. Není to tak strašné a pokud chcete tento nepříjemný pocit ještě zmírnit, začněte žvýkat, než pilot zapne motory. Znatelně se vám uleví.

Nafukovací polštářek

Jestliže vaše páteř trpí, když je dlouhodobě v jedné poloze, přibalte si malý cestovní polštářek. Podloží vám krk a lépe zafixuje krční páteř - vyhnete se tak bolestem hlavy a migrénám.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Suché rty z letadla zvláční jelení lůjFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Acylpirin

Přestože tento nejprodávanější lék znáte hlavně pro jeho účinky při snižování teploty, už málokdo ví, že kyselina acetylsalicylová, kterou obsahuje, působí nejen jako silné analgetikum, antipyretikum a antirevmatikum, ale také potlačuje i syntézu prostagladinů v krevních destičkách. Laicky řečeno, ředí krev, ta se méně sráží a eliminuje tvorbu trombů. Acylpirin proto také působí jako prevence mnohých kardiovaskulárních a cévních onemocnění. Zvláště ženy, užívající antikoncepci, které ještě navíc silně kouří, mají riziko vzniku trombózy zvýšené. To se ještě víc může projevit právě během dlouhých letů, kdy se tělo příliš nepohybuje. Neuděláte tedy chybu, když si před letem polknete tabletu acylpirinu. Pochopitelně nezapomínejte na své léky, které musíte pravidelně užívat.

Jelení lůj

Někdo nevydrží ani minutu bez toho, aniž by si rty nepřejel oblíbeným lojem. Výživu a hydrataci potřebují vaše rty stejně jako ruce nebo obličej. Mějte proto pořád u sebe zázračnou tyčinku a jakmile pocítite na puse pocit sucha, použijte ji.

Tak tedy vzhůru za sluníčkem...

Reklama

Související témata:

Načítám