Hlavní obsah

Sex: 3 triky, díky kterým přijdou ženy na chuť rychlovkám

Foto: Profimedia

Je i váš partner při sexu příliš hrrr? Dokážeme ho zpomalit :-)Foto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

On na milování spěchá, vy ne. Chcete si ho totiž aspoň trochu užít, a taky potřebujete pár minut na přípravu. Jenže co když právě tenhle nepsaný zákon milenec nechápe? Zkuste tři šalamounské triky!

Článek

„V poslední době nějak nemám chuť na sex, a asi vím, proč to tak je,“ svěřuje se čtenářka Elina. „Můj partner, se kterým jsem čtyři roky, povýšil v práci. On toho má hodně, já taky, času ani energie moc není. Když už se náhodou potkáme před televizí nebo v ložnici, připomíná náš sex objednávku ve fast foodu. Prostě rychlovka. Jednou, dvakrát dovnitř, a honem spát,“ otevřeně říká nešťastná devětadvacetiletá žena s tím, že její partner je sice uspokojený z toho, že se „dostal dovnitř“, ale pro ni už to není jako dřív.

„Přistihla jsem se, že se ze sexu vymlouvám. Chybí mi aspoň krátká předehra, pohlazení, relax. Snažila jsem se mu to říct, ale nechápe to. Myslí si, že mi vadí sex jako takový, nebo on osobně. Ale tak to vůbec není. Co můžeme oba udělat proto, aby se naše milování zase stalo příjemné?“ ptá se Elina. Jeden si musí uvědomit, že takhle to nestačí… Vždyť to chodí úplně jinak!

Zákon akce a reakce

Sexuolog Zlatko Pastor přirovnává ženskou sexuální aktivitu k pyramidám v egyptské Gíze nebo vlnkám na rozčeřené hladině. „Typická ženská křivka má pomalejší vzestup, oblejší vrchol a doznívá déle. Muž má prudký vzestup, ostrý vrchol a rychlý návrat,“ popisuje odborník s tím, že co se týče předehry, tak právě ta může trvat chvilku, ale i desítky minut. Chápou tohle muži? Kalifornská psycholožka a sexuoložka Emily Morse, která podobný problém řešila na svém blogu, tvrdí, že moc ne.

Foto: Profimedia

Ženy upřednostňují milostnou předehru, ta je naladí na sexy hrátkyFoto: Profimedia

„Pro muže je předehra zbytečná zajížďka. Oni ochutnávají předkrm bez toho, aby udělali předchozí objednávku, takže jim to nepřijde,“ popisuje s tím, že pokud s příliš horlivým a uspěchaným milencem není řeč, může situaci zachránit pár šikovných nápadů, jak se dohodnout na zlaté střední cestě.

1. Začněte dřív

„Muži jsou obvykle připraveni k sexu už při pouhé zmínce o něm, a mnoho z nich očekává, že ženy se okamžitě dostanou na stejnou úroveň. Takhle to není, a vy to víte. Ať už vám dělá dobře líbání, hlazení, komunikace, nic z toho si stejně nevychutnáte, dokud nenastartujete svoji mysl a psychicky se nevzrušíte,“ popisuje. Co s tím?

Předpokládáte, že dnes večer na sex pravděpodobně dojde? Psal partner esemesku, že domů přijde dřív? Zahajte lechtivou konverzaci po telefonu, dejte si dlouhou koupel, nebo si po příchodu z práce klidně pusťte něco „neslušného“. Než protějšek dorazí, váš mozek bude naladěn o moc lépe než jindy. Pak i pouhý jeden polibek nebo dotek způsobí vzrušení maximálních rozměrů.

Foto: Profimedia

Jak to máte s partnerem před sexem vy? Dokážete se dohodnout? :-)Foto: Profimedia

2. Předbíhejte

Podle sexuoložky je předehra dobrá pro obě strany. Jenže když tomu ta jedna nerozumí, musí se situace vzít do vlastních rukou. Už vás někdy napadlo dosáhnout orgasmu masturbací těsně před pohlavním stykem? Zkuste to.

„Ženy potřebují 15 až 20 minut, než se dostanou tam, co muži. Tak přesně o tyhle minuty milence předběhněte a dorazte dřív do cílové rovinky. Někdy se může i dívat,“ říká sexuoložka s dodatkem, že jakmile jsou životy ovládané prací, osobní nebo finanční zátěží, bývá těžké rychle se uvolnit. Pár minut k dobru, a orgasmus navíc, může odvalit stres a zkrátit dobu „párové přípravy“ o polovinu. Nikdo tak nebude ochuzen o svoje potřeby.

3. Vzrušujte se preventivně

„Bez ohledu na to, jak báječný váš partner je, existuje jedna věc, o které nikdy nemusí vědět. Myšlenky. Vždycky, když budete potřebovat naladit se, fantazírujte, přehrávejte si abstraktní sexuální scénáře s bývalými partnery, s celebritami, s kýmkoli. Tak snáze zůstanete ve spojení s vlastním tělem i sexualitou obecně,“ dál doporučuje odbornice a dodává, že pak k intimnímu probuzení stačí opravdu málo.

A jak to chodí u vás doma? Máte problém sladit se?

Načítám