Hlavní obsah

Sex a ex aneb 8 zásadních chyb, které ženy dělají na prvním rande

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mám jít v šatech, nebo zvolit něco ležérnějšího, aby si nemyslel, že mi na našem prvním rande nějak moc záleží? Nebo je naopak dobře, že je to na mně vidět? A co když přijde a bude mít prestiže a ledvinku kolem pasu? A co když si objednám skleničku vína a on čaj?

Článek

Otázek před prvním rande každé z nás vytane na mysli nepočítaně. Není se čemu divit, pokud jste takových prvních rande zažila už spoustu a pořád ne a ne přijít to druhé. Jistě vás často napadá i otázka, jestli neděláte náhodou něco špatně...

Salát k večeři

Co si asi pomyslí muž, který vás pozve na večeři a vy si objednáte zeleninový salát? Možná bude mít pocit, že máte potřebu dělat se jinou, než ve skutečnosti jste. Ruku na srdce, opravdu máte chuť si dát v dobré restauraci spíš salát, než třeba rybu nebo steak? Chlap bude mít větší radost, když uvidí, že jste normální a dáte si to, co vás opravdu láká. Pozor, zase to ale nepřežeňte. Odfukování a řeči o tom, jak jste se přejedla, také nejsou zrovna moc sexy.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Dejte si to, na co máte opravdu chuť Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Hovory o bývalých

Dříve, nebo později téma bývalých partnerů pravděpodobně nakousnete, ale na první rande se to nehodí. V podstatě ať o něm řeknete cokoliv, může to být zavádějící. „Můj bejvalej je super, dodnes se spolu vídáme,“ zní, jako kdybyste neměla úplně vyřešenou minulost, což ho může vyděsit. Ale ani „je to debil, jsem šťastná, že s ním nejsem“, o vás dobrý obrázek nedělá. Ovšem pokud se vás na bývalého partnera zeptá (a on to pravděpodobně neudělá), nemá rozhodně smysl zapírat a dělat, že je váš první. Zvolte noblesní, neutrální odpověď.

Školení obsluhy

Pokud jste ve své práci zvyklá ostatní úkolovat, a tak nějak se vám to propsalo i do soukromého života, zkuste na prvním rande v sobě tuto povahu lehce potlačit. Svého potenciálního partnera byste mohla vyděsit, pokud budete na obsluhu podniku štěkat rozkazy, namísto abyste o jídelní lístek mile poprosila. Stejně tak se snažte eliminovat poznámky směrem k nemožné obsluze. Jinak budete vypadat jako notorický stěžovatel a kdo chce chodit s holkou, které se pořád něco nelíbí?

Foto: Iakov Filimonov

Sklony ke gastronomické kritice si nechte na pozdějiFoto: Iakov Filimonov

Všude jen JÁ

Pamatuji si, že před prvním rande jsem se vždycky děsně bála toho, co si budeme povídat. Co když on bude mlčet a celá konverzace tak spadne na bedra mně? Když taková situace nastane, je ale v podstatě jedno, o čem mluvíte, protože vy sama nejspíš nebudete chtít na další rande s člověkem, který neřekne ani v Berouně „Beroun“. Jestli ale dialog krásně plyne a máte se o čem bavit, zkuste trochu upozadit své já. Není nutné na každou větu, kterou vám váš protějšek poví, reagovat: „No a to já jsem...“.

Výklad životopisu

Vlastně mnohé muže vyděsí, pokud jim toho na prvním rande řeknete až příliš. Tím „až příliš“ může být třeba i to, na jak vysoké funkci pracujete, kolik lidí máte pod sebou, že jste jezdila na vysoké závodně na kole, že lezete po horách a že jste projela celý svět. I když je to všechno skvělé a dělá to z vás zajímavou osobu, pokud mu to všechno naservírujete na zlatém podnose na první večeři, nebude mít zájem o přídavek. Budete vypadat, že se vychloubáte. Když mu to budete dávkovat postupně, budete ho zajímat víc a víc.

Foto: Mladen Mitrinovic, Shutterstock.com

Nemusíte na sebe prozradit hned všechno. Nechte si i nějaká tajemstvíFoto: Mladen Mitrinovic, Shutterstock.com

Rady a porady

Někteří z nás občas mají tendence ostatním udělovat rady do života. Tedy ne, že by ty rady snad nebyly dobré, ale důležité je vycítit, jestli o ně ten druhý stojí, či nikoliv. A věřte, že radit hned na prvním rande chlapovi do života, že má změnit práci, vykašlat se na kamaráda, nebo že by měl zlepšit životosprávu, aby si srazil ten vysoký cholesterol, rozhodně není moc přitažlivé. Takže moje rada do života zní – když svou moudrost udržíte na uzdě při prvním rande, budete pak třeba mít zbytek vašeho společného života, abyste to dohnala.

Sex

Tak na to obzvlášť pozor! Ať je ten chlap, který sedí naproti vám, sebekrásnější, sebepřitažlivější a dokonce i potenciální otec vašich budoucích dětí, nespěte s ním na prvním rande. Alespoň tedy pokud chcete vážný vztah, ne rychlovku. Rozumného chlapa odmítnutím neodradíte, naopak jen zvýšíte svůj kredit a on bude toužit vidět vás co nejdříve znovu. Ostatně i z bezpečnostního hlediska je mnohem rozumnější, když po prvním rande, než se poznáte trochu lépe, pojedete každý do toho svého. A kdybyste se přece jen nemohla udržet, raději jeďte k němu, než k vám. Nechcete přece, aby cizí muž věděl, kde bydlíte.

Slovník dlaždiče

Kdyby chtěl u jídla slyšet slovník všech sprostých slov, pak půjde raději na oběd v práci s kolegou, nebo večer do hospody s kamarádem. K ženě prostě sprostá slova nepatří, a basta. A jestli o sobě víte, že vám občas ujedou, snažte se ten večer soustředit na to, aby se tak nestalo. Zkuste si představit sama sebe, jak se vidíte zvenčí – pohledná žena, elegantně oblečená, s krásnými vlasy a líčením bohyně, které z úst vyletí třeba jen relativně nevinné „ty vole“. Muž chce ženu, květinku, o kterou bude pečovat. Ne kámoše, kterého zdraví herdou do zad.

A jaké jsou vaše zkušenosti? Čemu se snažíte při prvním rande vyhnout vy? 

Související témata:

Načítám