Hlavní obsah

Dvakrát se vrátil k bývalce, ale opět mě chce zpátky. Dát mu ještě šanci?

Foto: WeAre, Shutterstock.com

Foto: WeAre, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sledovali jste nekonečný příběh scenáristy Petra Kolečka od současné k bývalce a zpět? Podobný problém má i čtenářka Lucie. Má dát příteli třetí šanci, když už ji kvůli expřítelkyni dvakrát opustil?

Článek

Na adresu jakztohoven@firma.seznam.cz přišel následující dotaz:

Otázka

Je mi 32 let, mám přítele a jsme a nejsme spolu přibližně tři roky. Je o rok mladší než já, když jsme spolu začínali chodit, bylo vše v pořádku. Jenže se mu občas přimotá do života jeho bývalka. Poprvé se to stalo asi po roce, co jsme spolu chodili. Tvrdil, že to s bývalou partnerkou neuzavřeli, že si to musí vyřešit, tak jsme se rozešli. Bylo mi to líto, ale chápu, stává se to. Po třech měsících se u mne objevil, nosil mi květiny, omlouval se, že to byla chyba, že s ní už je to definitivně uzavřené a že mě chce zpátky. Tak jsme se dali zase dohromady. Jenže po dalším roce a pár měsících se situace opakovala, tentokrát nebyl důvod „bývalka“, ale „nejsem si jistý“. Vím, že se v té době scházeli, ale on mi to prezentoval, jakože „neví, co chce“. Tak se zase odstěhoval, bylo mi to samozřejmě líto, protože jsem měla pocit, že už je to dávno vyřešené. A teď se ozývá znova. Posílá mi dárky, tvrdí, že jsem jediná žena, se kterou chce být. A já se bojím, že se zase zklamu. Myslíte, že mu mám dát ještě jednu šanci? Děkuji, Lucie (32).

Odpověď

Předem říkám, že asi není v mých silách vám poradit. Nevím, co k partnerovi cítíte. Co od partnerství očekáváte? Je vám 32, chcete s ním tedy založit rodinu? Nebo je pro vás důležité mít fajn parťáka na výlety? Netuším. Na všechny tyhle otázky si musíte odpovědět a určitě mnoho dalších. Bylo by asi dobré dát si čas a podívat se v následující době opravdu hluboko do sebe, a zamyslet se, co pro sebe chcete a jestli to má být s tímto mužem.

Co s tím? Nabízelo by se napsat, pošlete ho k šípku, Lucie. Je mu přes třicet a neví, co chce. Je to pro vás nejlepší řešení? Téma s vaším partnerem se silně dotýká tématu důvěry. Důvěra je v každém vztahu důležitá složka. Jestli několikrát odešel, je to opravdu nepříjemné a otázka je, jestli v něho ještě nějakou důvěru máte.

Dvakrát vás opustil - proč máte chuť mu ještě věřit? Máte li takovou chuť. Je snadné si do partnera dosadit chtěné partnerské cíle. Ale přinese vám tento člověk opravdu radost, bezpečí, naplnění? Věřím, že na to přijdete.

Reklama

Načítám