Hlavní obsah

Peklo jménem jeho bývalka! Víme, jak poznat, že to s ní ještě neskončil

Foto: Photographee_eu, shutterstock.com

Pokud má v hlavě pořád svou ex, nebudete to s ním mít snadnéFoto: Photographee_eu, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodíte spolu, líbí se vám, ale co když pořád myslí na svoji ex? Žít s takovým mužem není vůbec snadné. Jak ale poznáte, že se přes rozchod skutečně ještě nepřenesl? Tyhle signály by vás měly varovat.

Článek

Když muž v sobě nemá zpracovaný rozchod, stále myslí na svoji ex (ať už v dobrém, nebo špatném), není to ideální situace pro začátek nového vztahu. Dokud si to nesrovná, bude s vámi jeho bývalka ve své nehmotné podobě žít v podivném milostném trojúhelníku. A to nechcete! Proto pozor, pokud váš nový přítel vykazuje některou z těchto pěti varovných známek.

1. Nerozhodnost ve vztahových otázkách

Je fajn, milý, zdá se, že je mu s vámi dobře, možná vás skutečně miluje. Jakmile ale dojde na jakékoli náznaky toho, že by se váš vztah měl někam posunout, stát se vážnějším, je nejistý a naprosto nerozhodný. „Může mít strach z posunu vztahu, obává se, že se mu přihodí to samé jako s bývalou partnerkou, proto se drží zpátky,“ říká vztahová koučka Jana Zittová.

Dokud ale v sobě tenhle strach nepřekoná, nepočítejte s tím, že by se váš vztah posunul z roviny nezávazného randění do úrovně skutečného partnerství.

Foto: Andrey Popov, shutterstock.com

Nehezky se vyjadřuje o ženách? Nemá o nich dobré mínění? Tak na to pozorFoto: Andrey Popov, shutterstock.com

2. Zajímá se o lidi z jejího okolí

Pokud spolu byli dlouho, je jasné, že mají řadu společných přátel, a není důvod, proč by se s nimi už nikdy neměl vidět. Jestli je ovšem v kontaktu například s jejími rodiči, případně od společných známých dost často „nenápadně“ vyzvídá, jak se jeho ex má, zda je v jejím životě něco nového nebo někdo nový, zbystřete. „Rodina bývalé partnerky a její blízcí mu dávají pocit, že ex je stále nablízku. Může to vypovídat o tom, že se jí nedokáže úplně vzdát, nechce ji ještě pustit ze svého života,“ tvrdí Jana Zittová.

V určitém časovém horizontu je to přirozené. Odpoutat se, to chce čas, ale pokud od rozchodu uběhla už delší doba, je to na pováženou.

3. Mluví o ní

Jeho bývalka je častým tématem vašich hovorů. A je jedno, zda o ní mluví hezky (ona byla tak fajn, milá, chytrá…), nebo negativně (je to potvora, běhna, zlatokopka…). „To je nejčastější znamení, které jasně vypovídá, že ještě nemá svou minulost vyřešenou. Tehdy radím ženám, aby do vztahu s takovým mužem příliš citově neinvestovaly, a zároveň mu jasně daly najevo, že nemají chuť být ve vztahu ještě s někým třetím,“ radí vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

Foto: wavebreakmedia, shutterstock.com

Aby bylo možné se vrhnout vstříc budoucnosti, je potřeba si nejdřív vyřešit svou minulostFoto: wavebreakmedia, shutterstock.com

4. Odsuzuje jiné ženy

Má sklony ostatní ženy (kolegyně, přítelkyně svých kamarádů a známých…) velmi rychle odsuzovat. Když se například dozví, že známému zahýbá žena, tvrdě ji odsoudí, aniž by znal okolnosti.

Vypadá to, jako by programově nesnášel ženy, které dělají to samé, co mu provedla jeho ex. „Pokud na ženy reaguje takto negativně, příčina je v jeho zranění. Tyto ženy mu připomínají tu, která mu zlomila srdce a které ještě neodpustil. Takhle ranění muži mají tendence házet všechny ženy do jednoho pytle. Je potřeba si to uvědomit a zapracovat na odpuštění a pročištění zranění,“ vysvětluje Jana Zittová.

5. Negativismus

Jakmile dojde na hovory o lásce a vztazích, je velmi negativistický. Jako by na lásku už nevěřil. Na zamilované páry reaguje s ironií, vidí jen černé konce. Třeba spolu jdete kolem kostela, ze kterého vycházejí právě oddaní novomanželé. Nejspíš jízlivě poznamená něco o tom, že za pár let se u rozvodového soudu takhle šťastně tvářit nebudou.

Vaše láska mu samozřejmě může pomoci. „Můžete mu ukázat hezkou stránku partnerství,“ upřesňuje Lenka Černá. Pokud se to ale nedaří, nesmíte se nechat jeho negativismem převálcovat. „Jde jednoznačně o zraněného muže a zde doporučuji i odborníka na dočištění minulosti,“ dodává Jana Zittová.

Chodily jste někdy s mužem, který stále myslel na svou ex? Jak to dopadlo?

Reklama

Načítám