Hlavní obsah

Sex: Může být lepší díky „zázračné" injekci?

Foto: thinkstock

Toužíte po intenzivnějším sexu? Injekce vám jej (ne)přinese!Foto: thinkstock

Reklama

Jedna injekce, a váš sexuální život se okamžitě zlepší! I to slibuje zdánlivě zázračná plastika bodu G, která se stává mezi ženami stále populárnějším hitem. Lékaři ale proti ní varují!

Článek

Žena leží svlečená na gauči a před ní stojí doktor s injekcí kyseliny hyaluronové. Tak popisuje britský deník Daily Mail začátek plastiky bodu G, která je v zahraničí, zejména v Americe a v Británii stále populárnější. Odborníci však varují – celá procedura je prý hloupost. Proč?

Svatyně velkých „óček“

Princip „G-Shot“, který vymyslel losangeleský plastický chirurg David Matlock, je zdánlivě jednoduchý. Nahmatá ženě bod G, místo znecitliví a naplní ho kyselinou. Bod G se má po injekci zvětšit, být pro muže snáze dosažitelný a prožitek intenzivnější. A tím přinést i do rodinného sexuálního rozpočtu další (ideálně mnohačetné) orgasmy. Za cenu velmi bolestivé procedury a 500 liber, tedy zhruba 15 tisíc korun, s tím, že pro účinnost je prý navíc nutné vracet se každých 4–6 měsíců.

Ostatní plastičtí lékaři však bijí na poplach. Plastika prý není podložená žádnými odbornými studiemi a neví se ani, jaké vedlejší účinky může mít! „Metodu nepodporuji, protože nevíme dostatek informací, například o možném zjizvení tkáně či snížení chuti na sex,“ upozorňuje Paul Banwell z Britské asociace plastických chirurgů.

Foto: thinkstock

Plastika bodu G není vůbec příjemnáFoto: thinkstock

Viděl ho někdo někdy?

Největším kamenem úrazu je ovšem fakt, že není jisté, zda bod G vůbec existuje. Z nedávného italského výzkumu například vyplynulo, že pouze u 8 ze 30 žen bylo možné identifikovat toto až myticky citlivé místo. Což minimálně naznačuje, že případná plastika není vhodná pro všechny ženy.

Když prý lékař místo najde, zvětší ho, a je hotovo. I to je však z pohledu jiných lékařů sporné. I kdyby prý takové místo existovalo, injekcí se zvětšit nedá. Bod G by totiž měl být shlukem nervových zakončení, která jednoduše zvětšit nelze. Lékař může pouze tuto oblast posunout, aby byla lépe hmatatelná.

„Díky obličejovým výplním víme, že injekce může způsobit zjizvení v oblasti vpichu. V tomto případě by to mohlo mít katastrofické důsledky,“ varuje Paul Banwell. Navíc plastické zvětšení, vyplnění či natáhnutí kůže obykle přináší spíše znecitlivění místa. Není vyloučena ani infekce.

Foto: thinkstock

Zvýšit sexuální vzrušení lze i jinak než operacíFoto: thinkstock

Ženy mlčí. Ze strachu?

Autor plastiky, doktor Matlock, se ohání výzkumem, že 87 procent žen považuje tuto proceduru za úspěšnou. Obvykle se však nechlubí tím, že zkoumaným vzorkem je pouze 20 žen, jeho klientek. A jaká je tedy realita? Ženy o ní často mlčí. „Neříkám, že orgasmu dosáhnu pokaždé, kdy mám sex. Ale je vždycky skvělý – a to, že vůbec teď můžu při sexu dosáhnout vyvrcholení, mi přijde úžasné,“ tvrdí 42letá Marie Jones.

Po negativních reakcích ovšem ani vidu, ani slechu. Možná se ženy stydí, že vyhodily tolik peněz oknem za neúspěšnou proceduru, která nemusela zafungovat tak, jak doufaly. Kdo by se také chlubil tím, že jeho sexuální život není takový, jaký by si představoval?

A co si myslíte o plastice bodu G vy? Není lepší vyzkoušet jiné vzrušující triky než operaci? Nejde jen o placebo efekt? Připojte svůj názor do diskuse!

Reklama

Načítám