Hlavní obsah

Sex ve třech? Má své kouzlo!

Foto: shutterstock.com

Máte chuť na hrátky ve třech?Foto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazii se meze nekladou. A té sexuální už vůbec ne! Tak proč si neužít třeba takový sex ve třech? Navíc si tím můžete zpestřit i partnerský sexuální život. A třeba se i vyhnout nevěře. Na úvod je ale třeba stanovit určitá pravidla, aby se z tohoto experimentu pro vás nestala noční můra. Poradíme, jak na to!

Článek

„V sexu je dobré vyzkoušet více praktik. A sex ve třech je jedním z největších lákadel," tvrdí sexuolog Petr Hájek.

Výhody a rizika

„Vyzkoušet nepoznané" sice může být dobrým lákadlem, ale důležité je, zda vás osobně skutečně takovýto sex přitahuje. Pokud ano, pak hledáte důvody, proč byste si ho neměla odpouštět ani tehdy, kdy už máte stálého přítele a vážný vztah. Výhodou sexu ve třech (v případě že máte partnera) je pestrost sexuálního života. „Jako boj proti stereotypu může být ‚trojka‘ dobrou volbou. Ale pozor na žárlivost!" varuje dr. Hájek.

A tím se dostáváme zřejmě k největšímu riziku. Ne každý totiž snese pohled na svého miláčka, jak si užívá s jinou nebo jiným. Proto je dobré se nejdříve společně domluvit, kdo bude tím třetím. „A pochopitelně je zde ještě riziko zdravotní. V tomto případě se můžete chránit třeba kondomem. Anebo si zkrátka zdravotní stav třetí osoby nechat lékařsky ověřit. To v případě, že máte v plánu scházet se takto častěji, jistě oceníte," radí sexuolog.

Foto: shutterstock.com

V mladším věku to jde snázFoto: shutterstock.com

Jak přesvědčit partnera

Stávají se ale i situace, kdy pár nebo manželé mají na sex ve třech jiný názor. Pokud jste si ho například vy ve svých svobodných dobách oblíbila, bude možná trochu oříšek přemluvit k takovému milování partnera, který zkušenosti s „trojkou" nemá. Argumentovat tím, že je to jakýsi lék proti nevěře, nemusí být vždy účinné. Zkuste ho spíše nalákat na to, že mu nabídnete nějakou vaši hezkou kamarádku, která by do toho šla. „V žádném případě na stydlivějšího muže nijak nespěchejte nebo netlačte. To pánové nemají rádi. Musí mít vždy pocit, že to chtějí vlastně oni sami, nikoli že je to vaše přání," doporučuje dr. Hájek.

Podle čeho vybírat třetí(ho)

S třetím musí vždy oba z páru souhlasit. Osoba, ať muž či žena, by měla být oběma sympatická a působit přitažlivě. Pokud přibíráte do „trojky" ženu, hodí se, má-li trochu lesbické sklony a nevadí jí mazlení se s vámi. Asi by vás totiž nebavilo dívat se „jen" na to, jak se s ní váš partner miluje. Budete si pravděpodobně chtít také třetí osoby trochu užít.

Pokud přibíráte muže, homosexuální tendence se od něj většinou neočekávají. Ale měl by to být někdo, s kým se váš partner dobře a ideálně i dlouho zná. To může pomoci předejít žárlivosti.

Nezapomínejte však na nejdůležitější pravidlo: Nikdy se nenechejte nutit do ničeho, co je vám nepříjemné!

Máte nějaké zkušenosti se sexem ve třech? Odvážila byste se manželovi s takovou myšlenkou vůbec svěřit? Pokud ano, jak reagoval? Líbil se vám tento experiment, nebo jsou vzpomínky na něj pro vás noční můrou? Popište nám své zážitky v diskuzi nebo na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám