Hlavní obsah

Sex: Známe typy mužů, kteří „to“ umí. Máte ho doma?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Co by měl mít muž, který je oproti svým kolegům šikovnější na ženské vyvrcholení? Tohle jsou atributy chtěného společníka do postele!

Článek

Neschopnost dostat se přes cílovou čáru? Rozhodně to není konec světa. Sexuolog Petr Weiss říká, že například přehnané přikládání důrazu na soulož a průnik může být to, co negativně ovlivňuje dosažení orgasmu. Ten totiž především u klitoridálně vzrušivých žen vede k poruše vzrušivosti a dosahování óčka. Prostě nesprávný způsob dráždění. Nebo špatný muž? I to je varianta.

Věda přišla s teorií, podle které mají někteří muži schopnost vyvolat ženské vyvrcholení snadněji než ti druzí. Opravdu existují? Co je na nich tak výjimečného?

Malý, ale sdílný vzorek žen

Výzkum, který byl zveřejněn v časopise Evoluční psychologie, podrobil zkoumání 54 vysokoškolsky vzdělaných žen. Všechny byly heterosexuální, všechny měly partnerský vztah a všechny odpověděly na otázky, jaké mají ony i partner pocity při pohlavním styku, jaké intenzity dosahuje jejich orgasmus, jak často ho mají, začínají, prožívají, ukončují…

Na základě získaných dat se vědci pokusili zjistit, jestli výskyt či kvalita ženského vyvrcholení nějak nesouvisí s jinými faktory, než které se běžně udávají (jako například zdravotní stav, fyzické dispozice, věk a podobně). A světe, div se, něco tu nehraje.

On peníze, vy zase city

Ukázalo se, že časté orgasmy se dostavují při souloži s muži širokých ramen a symetrické postavy, kteří mají smysl pro humor a jejich rodina je finančně zajištěná. Pokud se partnerky těchto mužů navíc ještě cítí být pod jejich ochranou a ideálně jsou poblouzněné láskou, dotyční mají s největší pravděpodobností „orgasticky vyhráno“. Dokonce i rodově.

„Tyto vlastnosti mužů by mohly naznačovat dobré geny, které lze předat z generace na generaci, tedy z otce na potomka,“ říká autor studie Gordon Gallup, profesor psychologie na newyorské univerzitě Albany s tím, že žena na tento záhadný genetický kód evidentně pozitivně reaguje.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Milování by mělo být radostí pro oba dva...Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Věřit všemu se nedá

„Ovšem vždycky je tu možnost, že lidé v úsudcích o svých milencích přehánějí,“ dodává zmíněný odborník a mírně zpochybňuje i vybraný (úzký) vzorek žen. Podle něj, kdyby výzkum byl proveden na třech čtyřech stovkách respondentek, byly by výsledky spolehlivější, ale takhle…

Tak třeba k tomu někde dojde a věda poskytne přesnější informace. Do té doby ale musíme věřit pouze tomu, že naše podvědomí dělá divy a že o svůj orgasmus se taky můžeme zasloužit. Vždyť není ničí povinnost, aby se o něj se železnou pravidelností snažil.

Sexuolog Zlatko Pastor to ve své knize Tajemství ženské sexuality popsal naprosto skvěle: „Právo na orgasmus neexistuje! I když mi to tak někdy připadá. Dennodenně dostávám několik otázek na toto téma: ‚Proč nemám orgasmus?‘ – ‚Kdy budu mít orgasmus?‘ – ‚Kdo za to může, že nemám orgasmus?‘ Naivně si myslím, že se o ženském orgasmu napsalo už všechno. Všichni přece musí vědět, jak to doopravdy je. Ale nevědí…“

„Selfie trénink“ pořád zabírá!

Těm, kdo pořád tápou, se budou hodit výsledky jiných výzkumů. Ty ukazují, že masturbace je pro mnoho žen tou nejjistější cestou k vyvrcholení. Znalosti získané při onanii se protějškům hodí, takže nemusí hádat, protože prostě ví. Takže to ještě dnes večer rozbalte a prozkoumejte sebe sama. Navíc je to rozhodně lepší způsob než spoléhat na to, že potkáte ramenatého a bohatého… A teď tu druhou o Sněhurce.

A co znamená orgasmus přímo pro vás?

Reklama

Související témata:

Načítám