Hlavní obsah

Proč muži nesklápějí záchodové prkénko? Zeptali jsme se jich!

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Záchodové prkénko je v mnoha domácnostech terčem hádek. Proč se kolem jeho existence, účelovosti a momentální pozici nadělá tolik cavyků? Je to otázka cti, mužnosti, a dokonce zotročení samců jejich partnerkami!

Článek

Podle průzkumu britského deníku Daily Mail, jehož se zúčastnily dva tisíce respondentů, se lidé nejčastěji hádají kvůli špatné osobní hygieně a domácím povinnostem, respektive rozdělení úkolů. Na seznam nejčastějších otázek patří takové ty běžné: kdo uklidí tohle a tamto? Do této kategorie spadá samozřejmě i ono proradné a pořád omílané záchodové prkénko, s jehož sklápěním mnozí mají potíže. A proč? Dobrá otázka... Lenost v tom však nehledejte.

Za všechno mohou ženy!?

Německý odborník na myšlení mužů Hauke Brost tvrdí, že když už ženy nenapadal žádný jiný způsob, jak zotročit své muže, chtěly je odnaučit močit vestoje. Když muž při močení zvedá prkénko, provádí tak potřebu vestoje, čímž si myslí, že se projevuje jako opravdový chlap. Jako jeden z posledních, který při močení může stát! Prkénko nechává zvednuté z téhož důvodu: aby dal jasně najevo, že je stále ještě mužem. Samozřejmě je nutné rozlišovat mezi poklopem a prkénkem.

Zbytek mužské hrdosti na sanitárce

„Muž poklop nechává rád nahoře z toho důvodu, že po své velké potřebě považuje přiklopení prkénka za zbytečné a nechápe smysl tohoto konání. Nakonec, záchod je čistý a poklop stejně není ochranou před zbylými pachy, protože netěsní dokonale,“ vtipně glosuje Hauke Brost s tím, že je to vlastně logické. Pánové si říkají, že každý další člověk, který půjde na toaletu, bude muset poklop zvedat (zbytečná námaha), takže k čemu to všechno? A jaké další důvody vedou muže k tomu, že si skrz toaletu dobrovolně připravují podhoubí pro výtky od partnerek?

Hry o moc

„To je hrozně jednoduché. Já tímto způsobem přítelkyni zlobím. Vím, že to nesnáší, a vím, že mi pokaždé řekne, ať ten záchod nechám v takovém stavu, v jakém ho najdu, ale já si fakt nemůžu pomoct,“ směje se čtyřiačtyřicetiletý Eda, který prkénko zvedá a poklop nechává nahoře. „Ale je to dobrý, zrovna minulý týden mi Mája řekla, že už jí to je jedno. Asi tuhle bitvu o důležitý kousek domácnosti nakonec vyhraju,“ trochu škodolibě dodává Eda.

Foto: Kzenon, Shutterstock.com

Močí váš partner vestoje, nebo vsedě?Foto: Kzenon, Shutterstock.com

Věc jako status

„U mne je to věc mužství a nastavených pravidel. Když chci nechat poklop nahoře, nevidím důvod, proč by mi do toho manželka měla kecat. Pozice alfa samce je snad v rodině jenom jedna, ne?“ myslí si šestapadesátiletý Marcel, který uvádí, že si jeho žena na takový postoj brzy zvykla. „Pochopila, že o něčem takovém nehodlám diskutovat,“ objasňuje oslovený muž.

Šťastni ti, kterým je to jedno!

„Já nějaké prkénko neřeším. Nevidím na něm nic výjimečného a všechny ty věci okolo sklápění a vyklápění jdou mimo mě. Chovám se přece jako člověk, takže si stoupnu, dám nahoru poklop i prkýnko, provedu osobní potřebu, zase to dám všechno dolů, spláchnu a odcházím,“ krčí rameny jedenatřicetiletý David, podle něhož takové chování vypovídá o hygienických návycích a nikoli o statusu mužnosti. Má podle vás pravdu?

A jak je to s prkénkem u vás doma?

Reklama

Načítám