Hlavní obsah

Sexuální experiment. Buďte na chvíli chlap!

Foto: Thinkstock

Zavři oči, broukuFoto: Thinkstock

Reklama

Říká se tomu strap-on a jde o výměnu sexuálních rolí mezi mužem a ženou. Proboha jak, ptáte se? Jednoduše! S pomocí připínacího vibrátoru (to je právě ten strap-on) žena uspokojí svého partnera do konečníku. Je to úchylka, projev utajované homosexuality, nebo příjemné zpestření sexuálního života? Zeptali jsme se odborníka!

Článek

Lidská sexualita je pestrá! Co jeden shledává vzrušujícím, druhý pokládá za nenormální a úchylné. Svědčí o tom i internetové diskuse zabývající se praktikou zvanou strap-on. Té se oddávají heterosexuální páry, kde žena na chvíli převezme úlohu silnějšího pohlaví. Řada mužů totiž pokládá za vrcholně vzrušující, když je jejich partnerka pomocí připínacího umělého penisu uspokojí do konečníku. „My jsme si strap-on pořídili po vzájemné domluvě nedávno a je to super! Já jsem úplně hotový a přítelkyně, když to vidí, taky. Doporučuju všem, kteří rádi experimentují,“ píše na diskusi muž s přezdívkou DD.

Někteří diskutéři s ním souhlasí, ale jsou i tací, kteří tuto praktiku pokládají za úchylnou, odpornou a nenormální. A nebo je to podle nich projev homosexuality, kterou si ale dotyčný odmítá přiznat. Jak to tedy je?

Foto: Thinkstock

Praktika zvaná strap-on nemá s homosexualitou nic společnéhoFoto: Thinkstock

S homosexualitou to nesouvisí

Podle sexuologa Petra Weisse ale nemá tato záliba vůbec nic společného s homosexualitou. „To s tím vůbec nesouvisí. Styk do konečníku se nerovná homosexualitě. Z průzkumů jasně vychází, že gayové se análnímu sexu nevěnují o nic víc než heterosexuálové,“ říká Petr Weiss. Podobně se na diskusích vyjadřují i muži, kteří mají strap-on v oblibě. „Mám v tomto směru jisté zkušenosti a gay rozhodně nejsem. A s chlapem bych si to vůbec nedovedl představit,“ vysvětluje na diskusi Ondra.

Podle Petra Weisse není praktika strap-on mezi páry příliš častá, on sám se s ní třeba ve své praxi nikdy nesetkal. Řada lidí to podle něj vyzkouší čistě ze zvědavosti, ale dál se k tomu již nevrací. Faktem je i to, že spousta mužů po tom touží (minimálně to chce vyzkoušet), ale stydí se to partnerce říct. „Mám to moc rád, ale zažil jsem to jen jednou. Ostatním partnerkám jsem nenašel odvahu o to říct. Mám pocit, že by jim to přišlo odporné a pokládaly by mě buď za úchyla, nebo za homosexuála,“ svěřuje se na diskusi Jan123.

Názor sexuologa Weisse je takový, že sice tato praktika nemá nic společného s homosexualitou, ale může to být projev dvou možných deviací:

  • 1. Masochismu – muž touží být v podřízené roli, touží po tom být submisivní a ovládaný dominantní ženou.
  • 2. Fetišismu – fetišem je v tomto případě umělý penis.

Něco na tom je?

Faktem ale je, že anální oblast je pro mnoho žen i mužů velmi vzrušivá. Proto muži na internetových diskusích popisují, že při praktice strap-on zažili mnohonásobně silnější orgasmus než při klasické souloži. „Nic takového jsem předtím nezažil. Doslova jsem se svíjel v křečích slasti,“ popisuje Andyman.

To, že to tak může být, potvrzuje i Petr Weiss. „Pro hodně lidí to je jedna z výrazných erotogenních zón,“ potvrzuje Petr Weiss s tím, že u mužů to navíc souvisí s drážděním prostaty. Ta je takzvaným mužským bodem G a její masáž je u mnoha heterosexuálních párů velmi oblíbenou součástí milování. Jak prostatu nejlépe dráždit, se dočtete v článku Unikát! Erotická mapa mužského těla.

Ovšem i při praktice strap-on platí, že opatrnosti není nikdy nazbyt. Nic nepřemáhejte násilím, postupujte pomalu a lubrikantem nešetřete!

Co tomu říkáte? Je to podle vás úchylka, nebo zajímavá možnost, jak si zpestřit ložnicové hrátky?

Reklama

Související témata:

Načítám