Hlavní obsah

Sexy crop topy slaví comeback! Takhle je můžete nosit i bez velikosti XS

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohráváte si s myšlenkou, že byste se pustily do módní výzvy jménem crop top? Pak musíte znát pár základních pravidel. A dobrá zpráva na úvod – permanentku do fitka vlastnit nemusíte.

Článek

Budeme upřímní. Crop topy alias krátké vršky nepatří k trendům, které by lichotily všem. Na to, abyste je mohly nosit, ale nepotřebujete vymakané břišní svaly a velikost XS. Jak uvidíte vzápětí, ve většině případů totiž nemusíte odhalovat příliš.

Když do toho nechcete jít naplno, můžete ukázat jen tenký proužek kůže nad pupíkem anebo také vůbec nic (stačí sjet pohledem na druhou sestavu). Skvělý výsledek zaručí správné kombinace.

O důležitosti módní rovnováhy píšeme neustále a v tomto případě na ni myslete dvojnásob. Crop topy jsou díky své délce vyzývavé, při výběru zbytku oblečení se proto držte zkrátka. Ideálními kandidáty ke kombinaci jsou kalhoty s vyšším pasem nebo sukně, přičemž nejlépe budou vypadat pouzdrové střihy pod kolena nebo áčka do pasu (ta mohou končit nad koleny). Módní ukázky pro vás připravila stylistka Šárka Štursová.

Dvojice, která si rozumí

Poslední, co byste měly od crop topů chtít, je to, aby vypadaly vulgárně. Nejčastěji se proto krátké vršky kombinují se spodními díly sahajícími do pasu. V létě nešetřete barvami a klidně si pořiďte barevné vyšší kalhoty. Hravý je i samotný crop top, který zdobí plameňáci a ananasy.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (MAX&Co., 2717 Kč), top (Guess, 1350 Kč), prsteny (Lindex, 199 Kč za set), kožená kabelka (MAX&Co., 5390 Kč), boty (H&M, 350 Kč)Foto: Eva Malúšová

Pro stydlivky

V crop topu nemusíte pokaždé ukazovat pupík. Nesáhnete-li po té nejkratší variantě a nasoukáte-li se do vyšší pouzdrové sukně, neodhalíte ani kousek holé kůže. Zkrácený vršek je navíc skvělým kontrastem k délkám pod kolena. Na této sestavě je také krásně vidět, jak se dá nosit aktuální volánkový trend.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Zara, 399 Kč), sukně (Guess, 1850 Kč), boty (H&M, 899 Kč), kabelka (Topshop, 899 Kč), sluneční brýle (H&M, 349 Kč)Foto: Eva Malúšová

Co s krajkou?

Zamilovaly jste se do průsvitného krajkového topu a nevíte, co pod něj? Nejsnadnější variantou jsou podprsenky bandeau, tedy jen popruhy přes prsa. Klidně ale sáhněte i po hladké podprsence. A ne, nemusí být ve stejné barvě. Ale jestli nechcete, aby prádlo přitahovalo pozornost, jděte do tělové klasiky. Oranžovočervený top stylistka spárovala s pohodlnými kalhotami do pasu a kontrastní žlutou kabelkou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Guess, 2350 Kč), podprsenka bandeau (H&M, 299 Kč za 2 kusy), kalhoty (H&M, 799 Kč), boty (Topshop, 999 Kč), kabelka (H&M, 799 Kč), prsten (Lindex, 149 Kč)Foto: Eva Malúšová

Odhalte ramena

Kombinace holých ramen a krátké délky nás baví! Top je volně střižený, takže nepůsobí lacině a bandeau podprsenka pod ním nebude vidět. Spodní díl by měl nicméně sestávat z většího množství látky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Zara, 399 Kč), sukně (Topshop, 1799 Kč), boty (H&M, 799 Kč), choker (H&M, 199 Kč), kožená kabelka (Coccinelle, 11 000 Kč)Foto: Eva Malúšová

Rafinovaná síťovina

Nechcete v tom crop top nechat samotný? Přehoďte přes něj ještě aktuální síťovaný vršek (prádlo v tomto případě volte tělové). Inspirovat se můžete také barevnou kombinací – spojení různých „pastelek“ funguje na výbornou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šortky (H&M, 699 Kč), crop top (Topshop, 599 Kč), síťovaný top (Topshop, 999 Kč), boty (Topshop, 999 Kč), kožená kabelka (Coccinelle, 4500 Kč), náramek (H&M, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým

  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Modelka - Eva Suchopárová (Czechoslovak Models)

Co říkáte na trend crop topů? Jestli se vám líbí, můžete si zkrácený vršek vyrobit snadno samy.

Reklama

Související témata:

Načítám