Hlavní obsah

Sexy ženáči? Známe důvody, proč jim některé ženy nedokážou odolat!

Foto: Elaine Nadiv, Shutterstock.com

Foto: Elaine Nadiv, Shutterstock.com

Reklama

Jsou to otcové a manželé. Nejsou tak úplně k mání, ale vy na ně pořád narážíte. Nejste sama! Proč ženáči některé ženy tak přitahují? Má to tři štěpné důvody.

Článek

Snubák by měl fungovat jako stopka. Ten muž je zadaný, má svoji ženu, vztah s ním bude plný problémů a nejspíš neskončí dobře. Víte to, ale stejně se vám zase nějaký zadaný připlete do cesty. Co je na ženáčích tak neodolatelného?

Tohle prý hraje roli

Je pravda, že když dojde na lásku, respektive na tu první fázi zamilovanosti, rozum jde stranou. Někde v hloubi duše sice tušíte, že usilovat o ženatého muže je spíš cesta do pekel než k oltáři, ale což... Líbí se vám, chcete ho, toužíte po něm a uděláte cokoli. Tohle jsou tři nejčastější důvody, proč jsou ženatí muži pro řadu žen tak přitažliví:

  • Soutěživost - Ženy mají potřebu se trumfovat. Prostě jim udělá radost, když zhubnou, ale jejich kolegyni se to nedaří. Vyhrát nad jeho ženou, to by bylo něco! Když na to dojde, ženatý muž dá většinou stejně přednost manželce, ale co kdyby... Naděje umírá jako poslední.
  • Jsou to tátové! - Pokud je daný muž nejen ženatý, ale má i děti, o které se stará, chodí s nimi na pískoviště, má telefon plný jejich fotek, jednoduše je zřejmé, že je miluje a je jim oddaný. To je silné afrodiziakum. Nesouvisí to s logikou, muži s dětmi jsou prostě sexy. „Podvědomě to v ženách vyvolává pocit, že právě tenhle muž by mohl být skvělým otcem jejich dětí,“ potvrzuje vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá. Ženáči vlastně ztělesňují vše, po čem svobodné ženy často touží – rodinně založený se zvládnutou rolí otce.
  • Zakázané ovoce, jež tak chutná - Chodit se ženáčem je „zakázané“, je to něco, co by se nemělo dělat. A to je přece dobrodružství! „Je to nejčastější aspekt. Vztah, o kterém nikdo neví. Scházejí se potají. Navíc muž bývá v takovém případě pozornější než v běžných vztazích. Zahrnuje svou milenku pozorností či dárky. A ta má pak pocit, že je pro něj bohyní,“ tvrdí Lenka Černá.
Foto: Sveta Yaroshuk, Shutterstock.com

Když to muži umí s dětmi, na ženy to hodně zabíráFoto: Sveta Yaroshuk, Shutterstock.com

O co jde doopravdy

Jenže za těmito třemi důvody se v podstatě skrývá něco úplně jiného. Podle odborníků nejde ani tak o to, jak moc úžasný daný muž je, ale spíš o vaše vnitřní nastavení. „Z terapií znám ženy, které o jiného než ženatého muže ani nezakopnou. Často jsou ale takto naprogramovány. Říkají si, že všichni skvělí muži jsou už prostě zadaní,“ vysvětluje terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

Jenže pokud si tohle myslíte, po svobodných mužích vlastně ani nekoukáte. A když je nevidíte, nemůžete si všimnout, jak kvalitní jsou. Bohužel tohle naprogramování vás může dovést až do stadia, kdy si vsugerujete, že jste prostě odsouzená k tomu být vždy ta druhá a že je lepší mít ženáče než být sama. Tím si ale zadupáváte svoje sebevědomí do země, ničíte svůj vztah k sobě samé.

Pak už mnohdy ani nejde o toho ženáče, ale o vás samotnou. „Ve finále už třeba nejde o žádnou ženskou soutěživost, protože žena, co má úctu sama k sobě, o muže nesoutěží,“ upozorňuje Lucie Mucalová. Pokud do vztahu se ženatým mužem vstupujete s tím, že chcete vyhrát nad jeho ženou, musíte ho získat, není to řevnivost, ale spíš umělé budování sebevědomí,“ upřesňuje terapeutka.

Většinou ovšem končí nezdarem a vy jste na tom se sebevědomím ještě hůř. A vzniká hodně začarovaný kruh, ze kterého se těžko vystupuje. Mnohdy to chce opravdu odborníka, který vám pomůže zvýšit sebevědomí tím správným způsobem a změní i vaše naprogramování tak, abyste si všímaly i jiných mužů než těch zadaných.

Chodily jste někdy se ženáčem? Jak to dopadlo?

Reklama

Načítám