Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny s vařenou sezonní zeleninou chuťově zvýratní aromatický sýr a bylinky a pokrm je díky této úpravě lehký a vlastně bez tuku.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 3 ks mrkve
  • 1/2 ks květáku
  • 1 lžička soli
  • 1 ks brokolice
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 100 g aromatického sýru
    7
  • 1 snítka čerstvého oregana
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Květák a brokolici rozdělte na malé růžičky, mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Mrkev vložte do vroucí osolené vody se špetkou muškátového oříšku a snítkou oregana, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. 

02.

Pak přidejte, květák, po chvíli brokolici a ještě chvilku povařte na skus. Zeleninu sceďte a asi naběračku zeleninového vývaru dejte stranou. Těstoviny promíchejte se zeleninou, vývarem a strouhaným sýrem a servírujte.

Načítám