Hlavní obsah

Silvestrovské rošťárny: Co provedly děti poslední den v roce?

Foto: Thinkstock

Slavíte Silvestr s dětmi? Tak to vás může čekat spousta překvapení!Foto: Thinkstock

Reklama

Zážitků, při nichž vám tuhne krev v žilách, zuříte nebo se popadáte za břicho, vám děti během roku nachystají spoustu. Některé ale dokázaly osladit rodičům i poslední den roku. Co vyvedly na Silvestra?

Článek

Posedět si u televize s talířem něčeho dobrého nebo vyrazit s přáteli a oslavit konec roku. Tak nějak asi vypadají plány rodičů s dětmi. I když třeba nejste příznivci žádných velkých oslav, přiťuknout si o půlnoci a popřát, aby se vše dařilo, je tak nějak samozřejmost. Někdy si ale ratolesti neodpustí nějakou tu „lahůdku“ provést ani na Silvestra. Čím třeba oslavy narušily?

Přípitek limonádou

Marcela s manželem alkoholu moc nedají, na Silvestra si ale nějakou lahev vína koupí a na přípitek samozřejmě pořídí šampaňské. „Jeli jsme na návštěvu a žena poslala syna pro lahev vína do lednice. Dala mu na ni takovou tu papírovou tašku, lahev jsme předali a víc neřešili,“ popisuje Martin. Večer si se ženou dali víno a před půlnocí šel Martin nachystat „šampus“.

„Ten ale v lednici nebyl. Ukázalo se, že syn místo vína kamarádům do tašky šoupl ten šampus, byl to přitom jen takový ten maličký, tak si o nás myslí, že jsme lakomci,“ vzpomíná Martin s tím, že novou láhev vína se jim už načínat nechtělo, tak si nakonec ťukli limonádou.

Foto: Thinkstock

Dětské šampaňské se také chladí, také perlí, a bohužel také i vybuchujeFoto: Thinkstock

Sváteční trénink

Honzík je nadšený sportovec a pravidelně chodí lézt na stěnu. Silvestrovské lezení bylo ale samozřejmě zrušeno, nikdo nechtěl trávit poslední den v roce na stěně – kromě Honzíka. „Byli jsme s mužem v práci, a když jsme přišli asi v šest domů s tím, že si začneme chystat chlebíčky, Honza nikde. Mysleli jsme, že je někde venku, a neřešili to,“ vypráví Lucie. Jenže Honza nebyl doma ani v osm, ani v devět a to už ho naháněli telefonem. Přišel po deváté strašně udivený.

„Jel na stěnu a tam nikdo nebyl, tak si tam dvě hodinky poseděl a čekal, až někdo přijde, a on, překvapivě, nikdo nepřišel. Celou dobu měl ovšem na uších sluchátka a neslyšel, že mu voláme. Prý úplně zapomněl, že je poslední den v roce, a tudíž se sportovat nebude,“ kroutí hlavou nad roztržitostí syna Lucie.

Vypnutý hrnec

Zuzana dostala od Ježíška takzvaný pomalý hrnec, který vaří zvolna několik hodin v kuse a výhodné je, že u vaření nemusíte ani být. Na Silvestra si s manželem pozvali pár známých, a tak Zuzana maso vložila do hrnce, zapnula ho a odešla do práce.

„V podvečer jsem se šla podívat na výsledek a koukám, maso syrové a hrnec vypnutý. Ukázalo se, že syn si nutně potřeboval nabít mobil, a tak prostě hrnec vytáhl ze zásuvky. Do příchodu hostů zbývalo několik hodin a já byla bez hlavního pohoštění,“ zuří snad ještě dnes Zuzana. Maso šoupla do trouby a syn musel rychle běžet do obchodu nakoupit jiné pochoutky a potom mazat chlebíčky. Mimochodem, víte, čeho by se při oslavách měly vyvarovat děti? Máme tipy.

Foto: Thinkstock

S prskavkami držte raději drobotinu u sebe, některé průšvihy by nemusely být úsměvné!Foto: Thinkstock

Budeme malovat!

U Michala doma to vypadalo na poklidnou oslavu konce roku. Přišla i babička a děda, hrály se společenské hry a ochutnávaly dobroty. Potom sedmiletá dcera přišla s tím, že si chce otevřít dětské šampaňské, které jí rodiče dopřejí jen o svátcích.

„Jedenáctiletý syn se hned přihnal, že ho otevře, a s vervou se do toho pustil. My ho pořád napomínali, ať je opatrný a nevyletí mu špunt, ale on nešel zastavit. Špunt vyletěl a s ním i červená limonáda. Stříkala na zdi, na okna, na nás. Babička byla úplně zmáčená. Takže místo dalšího slavení jsme uklízeli a v lednu museli malovat, protože po stěnách byly mapy od limonády. A nejvíc se vztekala dcera, protože jí v lahvi zbylo opravdu jen maličko limonády,“ vypráví Michal.

Plánujte oslavy konce roku? Děti ale dokážou rodiče i příjemně překvapit. Čím je třeba dojaly?

Reklama

Související témata:

Načítám