Hlavní obsah

Špenátové šneky z listového těsta

Hodnocení:
(11)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Práce s listovým těstem je rychlá a jednoduchá, a navíc je velmi oblíbené jak ve sladkých, tak i ve slaných variantách. Pro dnešek jsme pro vás připravili tip na špenátové šneky, tak neváhejte a vyzkoušejte je.

Ingredience pro:
25 kusů
  • 250 g listového těsta
  • hladká mouka
  • 100 g mraženého listového špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g šunky na plátky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
Článek

Postup

Krok 1: Těsto rozválejte na asi 3 mm tenký plát obdélníkového tvaru a celé ho poklaďte plátky šunky.

Krok 2: Špenát rozmrazte nebo spařte (čerstvý špenát je navíc třeba předem trochu nasekat) na lžíci olivového oleje a dochuťte utřeným česnekem, solí, pepřem a bazalkou.

Krok 3: Hotovou špenátovou směs rozetřete rovnoměrně po celé ploše listového těsta, a to pak srolujte v závin. Plech vystelte pečicím papírem a roládu opatrně nakrájejte ostrým nožem na asi 5 mm silná kolečka. Ta pak klaďte vedle sebe na plech.

Krok 4: Šneky pečte při 180 stupních Celsia asi 20 minut dokud nezrůžoví.

Špenát je zdravý a navíc i výborný, proto vyzkoušejte i další recepty, třeba ten na omáčku ze špenátu a bazalky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek