Hlavní obsah

Jak to dělají? Tyhle dámy snad vůbec nestárnou!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modeling je neúprosný byznys, podobně jako balet – dává prostor jen velice mladým tvářím, po relativně krátkou dobu. Existují ale velmi úspěšné výjimky, které sklízejí obdiv a lukrativní zakázky i coby zralé ženy.

Článek

Čím mladší, tím lepší. Bohužel toto pravidlo v modelingu stále platí, takže nezřídka mohou být i dívky okolo dvaceti považovány za „seniorky“. Níže uvedené hvězdy, které jsou zkušenými a stále žádanými modelkami, ale dokazují, že i v tomto odvětví rozhodují i jiné věci než jen věk.

Alena Šeredová

Česká vicemiss z roku 1998 letos oslavila 39. narozeniny. Skončila na čtvrtém místě na Miss World, což je úspěch, který pak překonala už jen Taťána Kuchařová. Pak odešla do Itálie a stala se tam celebritou. Četné zkušenosti v zahraničí jí byly dobrou školou pro absolutně profesionální přístup, díky kterému se k ní klienti rádi vracejí.

Foto: archiv Czechoslovak Models

Alena patří k nejpopulárnějším českým modelkám a dodnes se objevuje na titulních stranách časopisůFoto: archiv Czechoslovak Models

Simona Krainová

Málokdo by rodačce z Havířova hádal 44 let. Kromě modelingové kariéry se také objevila v několika filmech, naposledy ve snímku Vybíjená. Pravidelně získává zakázky na velké reklamní kampaně, na sociálních sítích zase ráda sdílí své neretušované fotky.

Foto: Profimedia.cz

Simona dosud fotí nejen reklamy, ale také módní editorialy pro nejrůznější časopisyFoto: Profimedia.cz

Tereza Maxová

O více než deset let mladší vypadá pětačtyřicetiletá modelka, která kromě focení a přehlídek stihla porodit tři děti a aktivně se věnovat charitě. Spolupracovala s těmi nejznámějšími fotografy, jako je Mario Testino, Patrick Demarchelier či Peter Lindbergh. Střídavě žije v Praze a Monaku.

Foto: Profimedia.cz

Tereza je netuctově krásná, její tvář si okamžitě zapamatujeteFoto: Profimedia.cz

Eva Herzigová

Dnes čtyřiačtyřicetiletá žena vyrazila roku 1989 do Paříže z tehdejšího Československa společně se svou vrstevnicí Terezou Maxovou. Přezdívalo se jí Marilyn Monroe Východu a téměř okamžitě získala slávu a pozornost velkých návrhářských domů jako Calvin Klein, Versace, Hugo Boss a další. Letos se zasnoubila s otcem svých tří synů, turínským podnikatelem Gregoriem Marsiajem. Momentálně se věnuje nejen modelingu, ale i herectví.

Foto: Profimedia.cz

Eva, rodačka z Litvínova, je mezinárodní celebritouFoto: Profimedia.cz

Daniela Peštová

Narodila se v Teplicích před šestačtyřiceti lety. Zub času její půvaby nijak nepoznamenal, naopak na nás v poslední době shlíží z řady billboardů. Je známá svou velmi klidnou, tichou povahou, která se v hektickém světě modelingu velmi cení.

Foto: Profimedia.cz

Mladší kolegyně vnímají Danielu Peštovou často jako svůj vzorFoto: Profimedia.cz

Kate Moss

Patří mezi modelingové legendy, ačkoliv její začátky tomu vůbec nenasvědčovaly. Třiačtyřicetiletá Britka totiž měří pouhých 170 centimetrů, což je pro kariéru na přehlídkových molech velmi málo. Ani tento „handicap" jí ale nezabránil se prosadit a dodnes fotit pro ty nejznámější značky.

Foto: Profimedia.cz

Kate byla objevena modelingovou agentkou v roce 1988, když se vracela z rodinné dovolené na BahamáchFoto: Profimedia.cz

Cindy Crawford

Jednapadesátiletá ikona modelingu ještě před dvěma lety fotila kampaň v plavkách. Své geny mládí prý zdědila po matce, která byla vzdálený potomek britské šlechty. Cindy se kromě focení a předvádění věnuje moderování, velmi populární je její instagramový účet se dvěma miliony fanoušků. Její dcera Kaia je rovněž modelkou.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by věřil, že se Cindy blíží důchodovému věku?Foto: Profimedia.cz

Carmen Kass

Kariéru osmatřicetileté Estonky pomohla rozjet šéfredaktorka amerického magazínu Vogue Anna Wintour. Od té doby Carmen pracuje pro ty nejluxusnější módní domy – Gucci, Yves Saint Laurent, Valentino či Chanel. V posledních letech si k modelingu přibrala další práci: působí jako politička v rodném Tallinnu.

Foto: Profimedia.cz

V půvabu Carmen je něco velmi dívčíhoFoto: Profimedia.cz

Inès de la Fressange

Múze značky Chanel je 59 let, ale do kapsy by strčila svou postavou, zajímavou tváří a stylem oblékání i ženy o generaci mladší. Modelingu se věnuje pro zábavu, pochází totiž ze starobylého francouzského šlechtického rodu. Na přehlídkovém mole se udržela od roku 1974, nabídky na pózování dostala také její dcera Nine – objevila se v kampani na parfém Bottega Veneta, ale pak se rozhodla věnovat studiu latiny.

Foto: Profimedia.cz

Inès o svém módní i životním stylu napsala knihuFoto: Profimedia.cz

Naomi Campbell

Letos oslavila 47. narozeniny žena, která se na poli modelingu pohybuje neuvěřitelných 32 let. Dodnes chodí důležité přehlídky, fotí kampaně a motá hlavy bohatým mužům po celém světě. Ačkoliv ostatní výše jmenované dámy jsou svým okolím opěvovány pro nekonfliktní povahu, Naomi se kvůli svému temperamentu dostala i před soud a musela navštěvovat lekce, kde se měla naučit kontrolovat svůj hněv.

Foto: Profimedia.cz

Naomi je dokonalou ikonou modelinguFoto: Profimedia.cz

Přihlaste se na casting

Toužíte se stát modelkou a chcete být zastoupena prestižní modelingovou agenturou? Přijďte na casting ve svém regionu. Na 10 místech v České republice a na Slovensku se v září a říjnu uskuteční castingy Czechoslovak TopModel. Více najdete na www.cztm.cz.

Staňte se Tváří Proženy.cz 2017

Vždycky jste si chtěla zkusit, jaké to je být modelkou, ale nesplňujete parametry podobných soutěží? Chystáme naši vlastní soutěž – Tvář Proženy.cz 2017. Bude určena všem ženám, kterým je více než 20 let, jsou fotogenické, baví je móda, chtějí něco zažít a podívat se do zákulisí módního světa. Na podzim vyhlásíme, kam můžete posílat svoje fotografie, takže máte celé léto na to, vybrat tu nejhezčí. Podmínky jsou jasné: věk 20+, trvalý pobyt v ČR, měla byste mít hezkou pleť, zdravé vlasy a souměrnou postavu. Vítězka si vyzkouší, jaká je práce opravdové modelky, a čekají na ni i další milá překvapení.

Jaká z modelek se nejvíc líbí vám? 

  • Komerční sdělení -
  • Tento článek vznikl ve spolupráci Proženy.cz a agentury Czechoslovak Models -

Reklama

Související témata:

Načítám