Hlavní obsah
3,0
(176)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Voňavé vafle s jemnou sladkou zmrzlinou s vanilkou a čerstvým ovocem? Není nic snadnějšího než si tuhle pochoutku připravit doma. Nevěříte? Přesvědčte se sami!

30 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 vaflí
Vafle
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
Zmrzlina
  • 350 g kondenzovaného mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks vanilkového lusku
K podávání
  • 500 g čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Vajíčka rozklepněte a rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s olejem a mlékem. V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs přimíchejte k vyšlehaným žloutkům s olejem a mlékem. Nakonec do směsi vmíchejte sníh z bílků (do bílků dejte špetku soli, bílky se pak snadněji vyšlehají). Kdyby se vám těsto zdálo příliš husté, můžete ho naředit ještě trochou mléka.

02.

Důkladně vychlazené kondenzované mléko nalijte do misky a přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte z něj semínka a přidejte je do misky se smetanou a mlékem. Tuto směs začněte šlehat a šlehejte tak dlouho, dokud hmota není krásně krémová. Vyšlehaný krém přemisťte do libovolné nádoby (skvěle poslouží plastové krabičky s víčkem) a dejte do mrazáku, ideálně přes noc.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Těsto na vafle nalévejte do vaflovače, vaflové formy na pečení (běžně se prodávají silikonové) nebo na pánev s mřížkou (v krajním případě můžete použít i grilovací pánev) a opékejte dozlatova.

04.

Hotové vafle doplňte domácí zmrzlinou a posypte čerstvým ovocem.

Reklama

Související témata:

Načítám