Článek
Postup
Krok 1: Vajíčka rozklepněte a rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s olejem a mlékem. V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs přimíchejte k vyšlehaným žloutkům s olejem a mlékem. Nakonec do směsi vmíchejte sníh z bílků (do bílků dejte špetku soli, bílky se pak snadněji vyšlehají). Kdyby se vám těsto zdálo příliš husté, můžete ho naředit ještě trochou mléka.
Krok 2: Důkladně vychlazené kondenzované mléko nalijte do misky a přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte z něj semínka a přidejte je do misky se smetanou a mlékem. Tuto směs začněte šlehat a šlehejte tak dlouho, dokud hmota není krásně krémová. Vyšlehaný krém přemisťte do libovolné nádoby (skvěle poslouží plastové krabičky s víčkem) a dejte do mrazáku, ideálně přes noc.
Krok 3: Těsto na vafle nalévejte do vaflovače, vaflové formy na pečení (běžně se prodávají silikonové) nebo na pánev s mřížkou (v krajním případě můžete použít i grilovací pánev) a opékejte dozlatova.
Krok 4: Hotové vafle doplňte domácí zmrzlinou a posypte čerstvým ovocem.