Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Přivolejte si jaro lahodnými vaflemi plnými špenátu, sýra a vajec. Na Zelený čtvrtek se ostatně jejich zářivě zelená barva perfektně hodí!

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na vafle:
  • 100 g baby špenátu
  • 2 ks vejce
  • 160 g hladké špaldové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 30 g parmazánu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 100 g mléka
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Špenát, vejce, mouku, kypřicí prášek, pokrájený sýr, česnek, mléko, malou lžičku soli a dost čerstvě mletého pepře vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka.

02.

Vaflovač postříkejte nebo potřete olejem, dobře rozehřejte, na každou plotýnku nalijte 2 plné lžíce těsta a pečte asi dvě minuty. Stejně postupujte se zbytkem těsta, vystačí na 8 menších vaflí.

Foto: Kateřina Harudová

Špenát dodá vaflím svěží zelenou barvu.Foto: Kateřina Harudová

03.

Podávejte jen tak, s řeckým jogurtem ochuceným bylinkami a česnekem, smaženým nebo ztraceným vejcem, pažitkou, čerstvou jarní zeleninou nebo kysanou smetanou a uzeným lososem.

Foto: Kateřina Harudová

Tenhle talíř vás nenechá na pochybách: jaro je definitivně tady.Foto: Kateřina Harudová

Tip

Pokud nemáte vaflovač, z těsta upečte lívanečky. Použít můžete i klasický toustovač.

Slavíte Zelený čtvrtek jinak než konzumací zeleného piva? Co takhle zelenou šakšuku, zelený mechový dort nebo zelený bramborový salát?

Načítám