Hlavní obsah
4,2
(6)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Je pro vás představa, že si vaše děti dají k snídani s chutí ovesné vločky s bílým jogurtem a ještě slazené pouze banánem, více než úsměvná? Vyzkoušejte ze stejných surovin připravit vafle. Jsou křupavé a zároveň vláčné, ze samých zdravých surovin a zasytí na celé dopoledne. A jestli nemáte vaflovač, můžete ze stejného těsta udělat malé lívanečky na pánvi.

2 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Vafle
  • 1 ks banánu
  • 1 ks vejce
  • 80 g bílého jogurtu
  • 70 g ovesných vloček
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Večer předem do nádoby mixéru vložte všechny suroviny: co nejzralejší banán (čím tmavší, tím budou vafle sladší), vejce, jogurt, vločky, skořici a lžíci oleje (slunečnicový, řepkový či kokosový). Rozmixujte na co nejjemnější těsto a nechte do rána v lednici – díky odležení bude těsto lépe držet a vy ráno ušetříte pár minut.

Tip: Místo skořice můžete dát vanilku a jogurt vyměnit za sytější tvaroh.

02.

Vaflovač lehce potřete nebo postříkejte tukem, zahřejte a postupně v něm pečte vafle, většinou to trvá kolem dvou minut. Snažte se plotýnky nepřeplňovat a příliš brzy neotvírat, aby se vafle dobře propekly.

Tip: Pokud nemáte vaflovač, z těsta jednoduše pečte malé nadýchané lívanečky na pánvi.

03.

Podávejte jen tak, s ovocem, řeckým jogurtem, tvarohem, zakysanou smetanou, oblíbeným sirupem, arašídovým máslem a džemem nebo třeba čokoládovou polevou.

Nechce se vám zrovna vyrábět vaflové těsto, ani zdravé, ani žádné jiné? Vyzkoušejte nejjednodušší vafle z listového těsta.

Reklama

Načítám