Hlavní obsah

Sladkost nejen pro dietářky. Muffiny z ovesných vloček s borůvkami

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamlsejte si projednou zdravě! Ať už si ovesné muffiny s borůvkami a brusinkami dopřejete k snídani, nebo k odpolední kávě, vždycky si na nich skvěle pochutnáte. A navíc bez jakýchkoliv výčitek!

Článek

Receptů na muffiny existuje nespočet, ale i přesto se vám pokusíme nabídnout variantu, kterou jste možná ještě nezkoušeli. A i kdyby náhodou ano, určitě se do ní rádi pustíte znovu. Muffiny z ovesných vloček s borůvkami a brusinkami jsou totiž velmi lákavým startem do nového dne. A hotové jsou skutečně za chvilku!

Ovesné muffiny s borůvkami a brusinkami

Na 12 muffinů potřebujete: 200 g ovesných vloček, 150 g čerstvých nebo mrazených borůvek, 20 g sušených brusinek, 2 zralé banány, 2 vejce, lžičku prášku do pečiva, lžičku vanilkového extraktu, lžičku skořice, mandlové plátky na posypání

Postup: Oloupané banány v míse rozmačkejte vidličkou a postupně přidejte vločky, brusinky, vejce, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a skořici. Pořádně promíchejte a nakonec lehce vmíchejte také borůvky. V případě, že používáte borůvky mrazené, nechte je před použitím rozmrznout.

Do formy na muffiny vložte papírové formičky a poctivě je připravenou směsí vyplňte. Mějte na paměti, že muffiny již tolik nevyběhnou. Navrchu je posypte mandlovými plátky. Naplněnou formu dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 15 až 20 minut.

Tip: Do těsta můžete přisypat na kousky nasekané vlašské nebo pekanové ořechy.

A co třeba posnídat vafle třikrát jinak?

Načítám