Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Milujete pizzu, ale v rámci zdravého jídelníčku se bílé mouce a tučným sýrům raději vyhýbáte? Nezoufejte, zde je recept na pizzu bez mouky a téměř bez tuku!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 pizz
Těsto
  • 150 g ovesných vloček
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
Obložení
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 1 kelímek cottage sýru
    7
  • 1 lžíce sterilované kukuřice
  • 1 konzerva tuňáka
    4
  • 50 g drůbeží šunky
  • 1 trs cherry rajčat
  • 2 lžičky sušených bylinek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Troubu vyhřejte na 190 °C. Vločky smíchejte s vajíčky, osolte a ochuťte bylinkami.

Foto: Eva Malúšová

Na těsto jednoduše smíchejte ovesné vločky, vajíčka, špetku soli a trochu sušených bylinekFoto: Eva Malúšová

02.

Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte z těsta prsty kolečka, která potřete rajským protlakem, oblohou podle chuti a nakonec cottage sýrem a bylinkami. Kamila zkombinovala tuňáka s kukuřicí a šunku s rajčátky. Pečte asi 20 minut a rovnou podávejte.

Foto: Eva Malúšová

Na závěr potřete Cottage sýrem a posypejte bylinkamiFoto: Eva Malúšová

Načítám