Hlavní obsah

Krásné svícny na vánoční stůl: Vyrobte je ze skleniček na víno!

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Reklama

Aktualizováno

Teplo a světlo svíček navodí tu správnou vánoční atmosféru, a proto by ve vaší domácnosti neměly chybět krásné svícny. Originální si můžete podle našeho vzoru vyrobit i ze skleniček na víno nebo sekt!

Článek

Jsou efektní a stihnete je vytvořit doslova na poslední chvíli. Podle vlastní fantazie, a navíc z věcí, které máte po ruce. Stačí vybrat vhodné skleničky na víno či sekt a drobné dekorace, jako jsou umělé květy, šišky, jehličí, případně roztomilý andělíček. Takové svícny vyniknou v každém interiéru a ohromí i návštěvy.

Postupovat můžete dvěma způsoby. Pokud nemáte v úmyslu svícny přemísťovat, můžete je naaranžovat bez dna skleničky. Jen pod ně zastrčíte větvičku či malé figurky a postavíte je rovnou na stůl, nebo na talířek. Výhodou je, že skleničky po Vánocích můžete opět používat.

Další možností je, že ke skleničce připevníte tavnou pistolí dno z kartonu. Nejprve si obkreslete její okraj na papír a vystřihněte kolečko. To je možné ještě polepit umělým sněhem či třpytkami. Ke dnu také přichyťte figurku či šišku a poté ho přilepte ke skleničce. Pak už jen nahoru umístíte svíčku v barvě, aby ladila s prostíráním či interiérem, a máte hotovo. Tady jsou naše inspirace.

Foto: Aleš Otýpka

Červenozlatá kombinace vypadá velice slavnostněFoto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Tyto svícny zdobí šišky, jejichž konce jsou natřené stříbrnou barvouFoto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Tento svícen je v trochu barokním stylu a podle toho jsme vybírali i svíčkuFoto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pod skleničky stačí zastrčit umělý věneček s fialkami a celkový dojem umocní fialová mašle a svíčFoto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Čím větší skleničky použijete, tím větší dekoraci můžete dovnitř vložiFoto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Dokonalou dvojici tvoří zelené jehličí se stříbrnými ozdobičkami. Klidně můžete nazdobit i stopky skleničekFoto: Aleš Otýpka

Zalíbilo se vám vlastnoruční tvoření sváteční výzdoby? Pak vám jistě přijdou vhod i naše další tipy, třeba osm podob anděla jako vánoční dekorace nebo jak z obyčejných šišek vykouzlíte neobyčejné vánoční dekorace.

Reklama

Související témata:

Načítám