Hlavní obsah

Klára a její modely: Když jsou slevy na oblečení, tak se neznám!

Foto: Jakub Jurdič

Ani pánské kolekce slevy neminou!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě teď je přesně to období, kdy se krámy plní zbožím na jarní sezonu a ceny podzimních kolekcí klesají ke dnu. Slevy v tomhle období hýbou světem. Tedy, každopádně hýbou Českem.

Článek

Vždycky jsem tušila, že většina obyvatel České republiky slevy čehokoli miluje, ale taky jsem si myslela, že k téhle většině tak docela nepatřím. Že nakupuji jen to, co se mi líbí, ať už je to ve slevě nebo ne. Ale trochu jsem se sekla.

Uvědomila jsem si to až ve chvíli, kdy jsem se svým kamarádem, Angličanem, žijícím nějakou dobu v Čechách, procházela Ikeu, a když jsme došli ke kasám, kde je i slevová zóna, zajásala jsem: „Jeee to je moje nejoblíbenější místo!“ a on na to: „To je tak typický!“ a já, jakože co, a on, že „vy Češi a slevy". Uuuh, no, trochu jsem zčervenala, zastyděla se, pak jsem se zamyslela a došla k závěru, že má asi holt pravdu, ale že jsem si to nikdy nepřipouštěla.

Ano, do téhle doby jsem si naivně myslela, že jsem výjimka. Omyl. Jak by řekla moje kámoška, je to v nás jak v koze. Z druhé strany, nechci se tedy příliš obhajovat, ale myslím, že jsem rozumnej slevař. Slevy v Ikee mě samozřejmě berou, ale třeba u jídla na slevy nehledím a slevový letáky všech supermarketů mě nechávají chladnou.

Foto: Archiv Kláry

Sleva, to je, oč tu běžíFoto: Archiv Kláry

ALE nejnáročnější to je, když přijde na slevy oblečení. Ztrácím hlavu a mám pocit, že musím koupit všechno. Všechno znamená i to, co vůbec nechci, ale nekup něco, co se ti vůbec nelíbí, s padesátiprocentní slevou. To je přece neodolatelná nabídka!

Celý to začíná tak, že vlezete do krámu, kde na vás čekají věci s nápisem NEW COLLECTION, a i přes to, že se vám líbí věci z nové kolekce víc, přejdete je a míříte rovnou tam, kde je nápis SLEVA! Probíráte, házíte ramínka přes ruku a ověšená míříte do kabinky.

Mluvím z vlastní zkušenosti, dala jsem si to minulý týden. V tu chvíli jsem absolutně nedokázala zhodnotit, co do svého šatníku opravdu potřebuji. Bylo to zatmění. Nakoupila jsem a skončila s asi dvacátým šedým tričkem, pátou šedou mikinou a šestýma šedýma slimkama. Jo a desátou kostkovanou košilí. Šedou, pro změnu. A v podstatě všechno je tak trochu na doma...

Foto: Archiv Kláry

Moje šedá slevová nadílkaFoto: Archiv Kláry

A pak si řikám: „Už to nedělej, nikdy víc! Raději si kup jeden pořádnej kousek než tisíc nesmyslů nebo běž do sekáče a tam si za pár šupů kup nějakej originál."

Radím jednu věc, než se zaboříte do tý spousty zlevněnýho oblečení, nachystejte si doma seznam toho, co vám schází. Pak si ten seznam nezapomeňte doma, a když už si ho vezmete s sebou, tak ho nezapomeňte vytáhnout, jinak dopadnete jako já, s hromadou nepotřebných kusů.

Podtrženo shrnuto, jediná rozumná věc, kterou jsem si letos koupila ve výprodeji, byly teplý ponožky s 50% slevou.

Přeji vám hodně štěstí a seznam v kapse!

Reklama

Načítám