Hlavní obsah
4,0
(8)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Ryba nemusí být jen kapr. Zkuste si usmažit tresku v pivním těstíčku. Uvidíte, že zachutná celé rodině.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Treska
  • 600 g filetů z tresky
  • 4 vejce
  • 200 ml piva
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 15 lžic hladké mouky
  • 1 l oleje
Brambory
  • 1 000 g brambor na přílohu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g sušeného oregana
Článek

Postup

01.

Brambory ve slupce opláchněte a nakrájejte na měsíčky. Vložte je do pekáčku, zasypte solí, pepřem, oreganem a zakapejte olejem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C doměkka, asi 30 minut.

02.

Osušte filety tresky. V míse vyšlehejte vejce s pivem, kurkumou, solí a pepřem. Postupně přidávejte mouku. Těsto musí být hustší a trošku téct. Tresky obalte v těstíčku.

03.

Rozehřejte ve vyšším hrnci olej a smažte dozlatova tresky v těstíčku. Ryba musí být celá ponořená. Podávejte s upečenými bramborami. Můžete ještě dochutit solí.

Máte rádi tresku, nebo dáváte přednost jiným druhům ryb?

Reklama