Hlavní obsah

Sonda do mužského myšlení. Na co pánové myslí, když se hádají, vtipkují i mlčí?

Foto: Alejandro-J.-de-Parga, shutterstock.com

Většina partnerských konfliktů je důsledkem toho, že jste odlišní a nerozumíte vzájemně svým způsobům uvažováníFoto: Alejandro-J.-de-Parga, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak muži myslí a jak vám to pomůže být lepší partnerkou? Pokud pochopíte jejich metodu uvažování, dostanete se do velmi výhodné pozice! Soustřeďte se na hádky, náhlé ticho i jejich vtipy!

Článek

Podle některých expertů na sex a vztahy, ke kterým patří třeba sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu, genetické rozdíly a socializace stěžují to, jak se partneři chápou. Pak není divu, že se kdekdo dostává do komunikačních krizí. Taky si přejete mít lepší přehled o tom, co se vaší polovičce odehrává v hlavě? Ale to není žádný problém!

„Muži se dají pochopit. A pokud nabytých znalostí využijete, usnadníte si život a taky zlepšíte váš vztah,“ upozorňuje zmiňovaný kouč na svém blogu. Takže, jak muži myslí? Těchto pět věcí patří ke klasice!

1. Odcizení během hádky

Která žena by nechtěla vědět, jak asi pánové přemýšlejí během boje? „Většinou je to tak, že žena tlačí diskuzi dál, kdežto muž má obvykle nižší práh pro argumentaci. Pokud se stane, že se otočí a hádku opouští, znamená to, že jste mu jedno nebo že se od vás emocionálně odtáhnul. Variantou je i potřeba přestávky,“ popisuje Sean Jameson. Takže pokud se k vám muž otočí zády, zkuste navrhnout pozdější termín rozhovoru. Ale přistupte i na jeho návrhy, nerozkazujte. A co se děje, když partner „zírá do blba“?

Foto: lightwavemedia, shutterstock.com

Ženy jsou emotivnější a lépe při hádkách argumentují. Muži to většinou vzdajíFoto: lightwavemedia, shutterstock.com

2. Nepříjemné ticho

Někdy se zdá, že je váš partner hluboce zamyšlený. Vy chcete vědět, co si myslí, a tak se zeptáte. Jeho odpověď? „Ale nic.“ Lže vám? Podle kouče nikoli. Muži mají silnou schopnost zírat do prázdna a přemýšlet o ničem.

„V tomto případě věřte v jeho odpověď. Nic totiž neskrývá,“ dodává Sean Jameson s tím, že obvykle ženám připadá divné, když muži přestanou mluvit. Jenže to může mít mnoho důvodů. Problémy ve firmě, peníze nebo starost o opravu auta. Nechte to být. Pokud na svoji otázku dostanete zápornou odpověď, nenaléhejte a jděte si po svých.

Jak říká Hauke Brost, německý expert na myšlení mužů: „Muži nemlčí z nedostatku zájmu, ale protože nesnášejí mluvení.“

3. Pohledy na atraktivní ženu

Prošla okolo, on zvedl oči a změřil si ji. Co si asi myslí? Hodnotí, že její křivky jsou v pořádku. „To je přirozené. Muži si všímají atraktivity jiných žen, a to bez ohledu na stav vašeho vztahu. Jestli je věrný, nemá smysl mu to zazlívat nebo snad zakazovat,“ dál objasňuje Sean Jameson.

Foto: Iakov_Filimonov, shutterstock.com

Vadí vám, že se partner otáčí za jinými ženami? S láskou k vám to vůbec nemusí souvisetFoto: Iakov_Filimonov, shutterstock.com

4. Pohrdání, když si stěžujete

I celosvětově známý psycholog John Gray zastává názor, že ženy potřebují podporu, zatímco muži důvěru. S tím souvisí situace, kdy svému muži něco vytýkáte. On se cítí neschopně a oslabeně, taky potřebuje konkrétně slyšet, co vám vadí a jaké návrhy řešení máte. Nakonec je nutné vyjádřit onu důvěru a dát najevo, že věříte v jeho schopnosti a úsudek. Neděláte to?

Pak se nedivte, že vás muž nechce poslouchat, vyhýbá se konfrontacím nebo vás odbývá slovy: „No jo, prosím tě, ty pořád něco máš!“ Často přichází na řadu i jízlivý cynismus, což v praxi může znamenat třeba to, že váš milý předstírá zájem, na rtech mu pohrává lehký úsměv a pak řekne přesně to, co slyšet nechcete. Logicky vybuchnete. Jenže to on chtěl. Teď už totiž konečně může říci: „S tebou se prostě nedá diskutovat!“ A máte to.

5. Hloupé vtipkování

Taky se vám stává, že přítel, manžel nebo bratr hloupě vtipkuje? Nejen „mužolog" Hauke Brost tvrdí, že se tak děje kvůli pánské povrchnosti. Anebo se jedná o pouhou provokaci. „Hloupě vtipkuje ten, kdo ví, že to nesnášíte. Vzhledem k tomu, že muže zotročujete a utlačujete, mstí se dotyčný hloupými vtipy,“ glosuje německý odborník a dodává, že většina pánů se pod rouškou trapných vtipů cítí silně. Buď to pochopíte, nebo se k jeho radosti začnete rozčilovat. Co si vyberete?

A jak se chováte vy, když se k vám partner otáčí zády?

Reklama

Související témata:

Načítám