Hlavní obsah

Soně (37) vzala rakovina téměř vše. V boji s nemocí pomohli Dobří andělé

Foto: Archiv

Soňa se synem a dcerou, kteří její nemocí také hodně trpěliFoto: Archiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soňa měla vše, po čem toužila. Partnera a dvě krásné děti. Vše ale změnila vážná nemoc. Vztah se rozpadl a Soňa zůstala na boj o život sama. Pomohli jí ale Dobří andělé.

Článek

Paní Soňa (37) žila spokojeným životem se svým přítelem a dvěma dětmi, devatenáctiletým Petrem a čtrnáctiletou Soňou. Koncem roku 2012 ji ale začaly trápit bolesti břicha. Ze začátku měli lékaři podezření na cystu vaječníku, později, v březnu následujícího roku, jí však byl při dalším vyšetření nalezen zhoubný nádor vaječníku s metastázami.

Začal boj o život

Soňa okamžitě podstoupila náročnou sedmihodinovou operaci, po níž absolvovala šest cyklů chemoterapie. Zdravotní problémy ji donutily skončit i v práci a bohužel i její partnerský vztah nemoc negativně poznamenala a došlo k rozchodu. „Bylo to těžké období. Vzpomínám si, jak mi lékařka říkala, že mi nemoc vytřídí přátele. Oponovala jsem, že mám kolem sebe jenom dobré lidi. Ukázalo se, že měla pravdu. Zůstali jen ti nejlepší,“ vzpomíná paní Soňa s tím, že je za nemoc vlastně vděčná, protože ji změnila k lepšímu.

Foto: Archiv

I v lásce se Soně začalo zase dařit a našla si nového přítele, který jí je velkou oporouFoto: Archiv

I další starosti

Bohužel Soňa neměla možnost soustředit se pouze na sebe, ale k nemoci se přidružily i další problémy. S péčí o dceru pomáhala babička, ale rodině začaly scházet finance. Proto Soňa požádala o pomoc Dobré anděly a díky jejich pravidelným finančním příspěvkům mohla hradit například dopravu do nemocnice, doplatky na léky, kvalitní stravu, ale i potřeby dětí.

Foto: Archiv

Soňa se netrápila jen svou nemocí, strach měla i o své dvě dětiFoto: Archiv

Její léčba byla ukončena v srpnu roku 2013, následovala ale dlouhá rekonvalescence. Dobří andělé ji podporovali celkem 33 měsíců, aby se po ukončení léčby mohla vrátit snadněji do normálního života.

Jakmile to finanční situace rodiny dovolila, sama se ze systému pomoci odhlásila a rozhodla se stát Dobrým andělem a pomáhat rodinám, kde jeden z jejích členů onemocněl vážnou nemocí.„Dobrým andělem jsem se stala na základě osobní zkušenosti. Nadace mi jako jediná pomohla ihned a bez zbytečných průtahů. Navíc se mi líbí, že příspěvky jdou do posledního haléře rodinám a není nijak limitována částka, která se může posílat,“ říká paní Soňa.

Foto: Archiv

Jakmile se dala do pořádku, začala i Soňa pomáhat těm, kteří to potřebujíFoto: Archiv

Tak co, také pomůžete?

Načítám