Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Aktualizováno

Naprosto jednoduchá příprava, naprosto skvělá chuť! Vyzkoušíte?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 115 g rajčatového protlaku
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 000 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Papričku zbavíte jadérek a nakrájíte na velmi drobné kostičky. V hlubší pánvi rozehřejete olivový olej, mleté maso a papričku na něm krátce orestujete a pak asi sedm minut dusíte pod pokličkou. Mezitím v hlubším hrnci přivedete k varu vodu, ve které později uvaříme špagety na skus. 

02.

Rajčata zbavíte zeleného konce, do slupky uděláte malý křížek, spaříte je ve vroucí vodě, oloupete, nakrájíte na malé kousky a přimícháte k masové směsi. Do směsi ještě vmícháte rajčatový protlak, osolíte, opepříte, podlijete asi 1 dl vody, ve které se vaří špagety (nebo vývarem) a ještě deset minut podusíte. Hotové těstoviny promícháte v pánvi s omáčkou a podáváte.

Reklama

Načítám