Hlavní obsah

Špagety cortoreggio

Hodnocení:
(0)
Foto: Alena Winnerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 6 rajčat
  • 1 červená chilli paprička
  • 115 g rajčatového protlaku
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1000 ml masového vývaru
Článek

Postup

Krok 1: Papričku zbavíte jadérek a nakrájíte na velmi drobné kostičky. V hlubší pánvi rozehřejete olivový olej, mleté maso a papričku na něm krátce orestujete a pak asi sedm minut dusíte pod pokličkou. Mezitím v hlubším hrnci přivedete k varu vodu, ve které později uvaříme špagety na skus. 

Krok 2: Rajčata zbavíte zeleného konce, do slupky uděláte malý křížek, spaříte je ve vroucí vodě, oloupete, nakrájíte na malé kousky a přimícháte k masové směsi. Do směsi ještě vmícháte rajčatový protlak, osolíte, opepříte, podlijete asi 1 dl vody, ve které se vaří špagety (nebo vývarem) a ještě deset minut podusíte. Hotové těstoviny promícháte v pánvi s omáčkou a podáváte.

ynezorPumanzeSaNyknalC