Hlavní obsah

Speciální horoskop: Vyložili jsme karty na prosinec!

Foto: Thinkstock

Přečtěte si, co vás čeká v prosinci!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K prosinci patří vánoční nálada a očekávání nevyhnutelného – ať už se bavíme o nákupním, úklidovém či pečicím stresu a také o konci roku. Co dalšího vás potká? Karty vám poradí.

Článek

Úplněk tentokrát přichází hned na začátku prosince – 6. 12. – a je ve znamení zvídavých Blíženců. Díky tomu bude prosinec přát hlavně komunikaci, což se na Vánoce rozhodně hodí. Nebojte se zkoušet cokoli nového, i když by to měl být jen neobvyklý nevyzkoušený typ cukroví nebo nové ozdoby na stromeček. Hoďte shon, stres a nervozitu za hlavu a prosinec si pořádně užijte.

Beran (21. 3.–20. 4.) Vůz – 3 pentaklů – 5 mečů

Prosinec se ponese v duchu nových začátků a dovršení toho, co jste dříve začali. Což je velmi příhodné – Silvestr udělá za starým rokem tlustou čáru a vy začnete další cestu s čistým štítem. Jen pozor, jak dál vykročíte – pokud nezačnete správně, špatná rozhodnutí se za vámi potáhnou jako smůla. Je lepší si vybrat cestu nesnadnou a ukázat pevnou vůli, její plody pak jsou mnohem chutnější. Vůz je poslem vítězství, tak si to nepokazte.

Býk (21. 4.–21. 5.) Slunce – Velekněžka – eso pentaklů

V prosinci se povezete na vlně vitality, energie a nadšení, která vás ohromně nabije a díky níž bude všechno vypadat jednoduše a nekomplikovaně. Dejte však pozor a poslouchejte svou intuici – napoví vám, jak postupovat. Někdy je totiž nutno stát nohama na zemi a nenechat si nadšení přerůst přes hlavu. Špatný pocit může být dobrým rádcem. Pokud se totiž budete řídit tím, co vám vaše podvědomí našeptává, dojdete ke svému cíli – ať je to materiální úspěch, naučení se něčeho nového nebo třeba pokusy o miminko.

Foto: Thinkstock

Býk by se měl řídit vlastním instinktemFoto: Thinkstock

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 8 holí – 10 pentaklů – 4 meče

Prosinec bude jako na houpačce – nejprve vás zaleje příliv nadšení a energie, všechno se bude měnit, všechno se bude vyvíjet, všechno půjde vpřed. To si ale také vyžádá obrovské množství vaší síly a nechá vás to zcela vyčerpané. Ve druhé polovině prosince se tak budete cítit jako tělo bez duše, bez chuti cokoli dělat. Nenechte to dojít tak daleko a nastolte rovnováhu – máte právo říct ne! Nenechte se zničit a nezkazte si konec roku.

Rak (22. 6.–22. 7.) 9 mečů – Svět – Kolo štěstí

Stres a panika vás zasáhnou plnou silou a srazí vás na kolena. K obvyklému bláznění s úklidem a dárky se přidá ještě nějaká vážnější nepříjemnost a vy se ocitnete na dně svých sil. Nezbývá nic jiného než se na okamžik zastavit, nadechnout se a srovnat si myšlenky. Zlé věci se dějí, stejně jako dobré, je důležité vědět, čemu přikládat důraz a čemu ne. Pokud se smíříte sami se sebou a najdete rovnováhu, všechno se ustálí a začne zase dávat smysl. Konec roku bude příjemně poklidný a harmonický.

Lev (23. 7.–22. 8.) Smrt – Rytíř pentaklů – 8 pohárů

Pořád šplháte po příčkách svého kariérního žebříčku a někdy zapomínáte na to, že je důležité se dívat kolem sebe. Pokud něco rychle nezměníte, a to razantně, pokud nedůležité podružnosti nevypustíte ze svého života, přijdete o něco mnohem cennějšího a sklouznete spirálou rovnou do deprese a apatie. Držte se svého pragmatického přístupu a dále tvrdě pracujte, ale vyberte si, do čeho budete vlastně svou energii vkládat. Ne všechno se vyplatí.

Panna (23. 8.–22. 9.) Císařovna – 8 pentaklů – 2 pentakly

Právě teď máte ve vzduchu více míčků, než kolik jich můžete zvládnout – žonglujete se svým osudem a sami už cítíte, že je toho moc. Je čas nastolit atmosféru harmonie a usadit se, vybrat si, kde je vaše místo. Jen tak se můžete dále rozvíjet a vzkvétat, pracovat na sobě a vyvíjet se. Soustřeďte se hlavně na vaše talenty a dovednosti. A pokud toužíte po miminku, právě teď je na něj ideální čas, hvězdy jsou vám nakloněny.

Foto: Thinkstock

Panna má šanci dočkat se konečně vysněného miminkaFoto: Thinkstock

Váhy (23. 9.–23. 10.) 7 mečů – 6 pentaklů – 3 meče

Čekají vás vztahové trable, které však můžete lehce vyřešit – stačí, když zachováte chladnou hlavu, otevřete své srdce a budete zcela upřímní. Dostanete se totiž do situace, kde proti sobě budou válčit vaše emoce a váš rozum. Žádné řešení není jednoznačně správné, ale nelžete si, buďte k sobě i okolí upřímní a odhalte celou pravdu. Tak vaše rozhodnutí nakonec všichni přijmou a ocení váš přístup. Poděkujte svým přátelům za podporu a odměňte je za jejich velkorysost.

Štír (24. 10.–22. 11.) Hvězda – 4 holí – 10 mečů

Nic si nenalhávejte – dopadli jste na dno. Potkalo vás něco, co se těžko akceptuje a s čím se člověk jen nelehko vypořádává. Najednou si ve svém životě nejste jisti vůbec ničím. Mějte však na paměti, že naděje umírá poslední – a ve vašem životě září jasně, inu jako hvězda. Poslouchejte, co vám říkají vaši blízcí, jejich rady i slova útěchy, seberte sílu a vstaňte. Na konci temna a nejistoty na vás čeká poklid, štěstí a hlavně pocit úlevy. Jen to nevzdejte!

Střelec (23. 11.–21. 12.) Král pentaklů – Soud – Páže pohárů

Prosinec vám přinese vysvobození od úmorné rutiny a nudy. Vyšší moc v podobě vašeho šéfa zasáhne a vám bude nabídnuta nová pracovní příležitost. Nenechte se zmýlit tím, že jde o maličkou nepatrnost, i ta může zcela překopat váš pracovní život. Berte všechno, co přijde, a nebudete se stačit divit. Laskavé gesto vás příjemně naladí a štědrá velkorysá nálada vám nějakou dobu vydrží, tak si ji nenechte pokazit a rozdávejte ji, jak můžete.

Foto: Thinkstock

Střelec patrně získá zajímavou pracovní nabídkuFoto: Thinkstock

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 5 holí – Královna pentaklů – 2 mečů

Někdo ve vaší blízkosti se vás snaží zatáhnout do konfliktu, který se vás absolutně netýká, do kterého se nechcete zapojovat a kde jste zcela neutrální stranou. Nenechte se. Někdy je zkrátka lepší zůstat mimo a nechat věci, aby se udály. Ačkoli máte pochybnosti, cítíte se rozpolceně a máte pocit, že musíte bojovat, jen byste si tím přidělali starosti. Vydržte, a buďte pak chápavou vrbou, to je role, která vám zde přísluší, hádky a konflikty teď pro vás nejsou.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 7 holí – Páže pentaklů – Eso pohárů

V prosinci se najde někdo, kdo vás bude zpochybňovat a kritizovat – vánoční rodinná setkání jsou k tomu jako dělaná. Nedejte se a obhajte sami sebe. Ta kritika není skutečná, jde jen o závist, která nic dobrého nepřinese. Vy si buďte svým postavením jisti. Když si všechno s dotyčným vyříkáte, vaše vztahy se vyjasní a porozumíte si, navzájem se pochopíte. Ten dobrý pocit za to stojí.

Ryby (21. 2.–20. 3.) Král pohárů – 2 holí – 8 mečů

Na pořadu dne je váš vztah s otcem nebo tím, koho za otce považujete. Už delší dobu v sobě máte něco, co byste potřebovali dostat ven, něco, čemu byste se neměli bránit. Pokud potřebujete svému otci něco říct, udělejte to. Není dobré věci držet dlouhodobě pod pokličkou, zbytečně narostou do obludných rozměrů a vzkypí. Dostaňte to ze sebe – ale kultivovaně a ohleduplně. Diplomatická diskuse je uměním, které se cení.

Prosincová atmosféra s vůní Vánoc někoho nadchne, a někoho jen zbytečně vystresuje. Buďte v té první kategorii, na Vánocích je tolik krásného a úklid a přípravy za ty nervy nestojí. Najděte ve vánoční atmosféře to správné kouzlo. Těšíte se už?

Reklama

Načítám