Hlavní obsah
3,5
(42)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Do našeho klasického grilovacího repertoáru se jen málokdy probojuje něco nového. Jehněčím koftám s hummusem se to ale bezesporu povedlo – jsou krásně šťavnaté, připravené během chvilky a báječně si rozumějí s orientálním kořením.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • pepř
K podávání
  • 1 balení hummusu
  • čerstvá zelenina
  • čerstvé bylinky
  • červená cibule
  • pita chléb
  • granátové jablko
Článek

Postup

01.

Maso (nejlepší je jehněčí, ale fungovat bude i kvalitní hovězí nebo mix) ochuťte římským kmínem, skořicí, chilli, čerstvě mletým pepřem a solí.

02.

Rukama zapracujte i najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Těmi nešetřete! Dala jsem mix máty, koriandru a petržele, ale klidně použijte jen jeden druh.

03.

Z ochuceného masa pak přímo na jehlách navlhčenýma rukama vytvořte válečky. Jestli používáte dřevěné špejle, namočte je předtím na půl hodiny do studené vody, aby na grilu nechytly.

04.

Pečte z každé strany na rozpálené mřížce grilu asi 4 minuty – záleží na tloušťce špízu i teplotě.

05.

Podávejte s nahřátým pita chlebem, čerstvou zeleninou (okurka, cibule a případně rajčata), granátovým jablkem a samozřejmě krémovým hummusem. Z kupovaných nám nejvíce chutná ten z obchodu Marks & Spencer, ale můžete si ho snadno připravit: recept na cizrnový hummus na 5 luxusních způsobů.

Reklama