Hlavní obsah
3,0
(116)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Květen láká nejen na slunné počasí, ale i na čerstvé české ovoce a zeleninu. Tak se ještě na chvilku schovejte do kuchyně, a pak už si jen na sluníčku užívejte šťavnaté dobroty, které z nich vykouzlíte! Co takhle špízy se zeleným chřestem?

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g kuřecích stehen
  • 1/2 svazku zeleného chřestu
  • 2 svazky jarní cibulky
Marináda
  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 ks limetky
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Špejle namočte alespoň na půl hodiny do studené vody, aby se při pečení nespálily. Sójovou omáčku, med, šťávu z poloviny limetky, zázvor, prolisovaný česnek a chilli asi 15 minut povařte, aby směs trochu zhoustla.

02.

Kuře nakrájejte na nudličky, chřest a pevnou část jarní cibulky na špalíčky. Střídavě napichujte na špejle, lehce potřete marinádou a z obou stran pečte na grilu (nebo v troubě s funkcí grilu) dozlatova. Během pečení ještě 1–2 x potřete marinádou. Pokapejte zbylou limetkou, posypejte koriandrem a je hotovo.

Tip: Ještě šťavnatější špízy vyrobíte z kuřecích řízků i s kůží.

Reklama

Načítám