Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Špízy prostě milujeme – může se do nich použít v podstatě jakákoli zelenina, kterou máte rádi, a doplnit masem, sýrem nebo dokonce ovocem. Pak už stačí jen oblíbené koření a hurá s nimi na gril! Zkuste ty s řepou!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 špízů
Špízy
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 100 g slaniny
  • 3 ks šalotky
  • 1 ks červené řepy
  • 1 ks cukety
Marináda
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce kari koření
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa naložte hodinu předem do marinády. Potom sceďte do jiného talíře. Vše nakrájejte na tenčí malé plátky. Řepu a cuketku promíchejte ve zbytku scezené směsi.

02.

Střídavě pak vše napichujte na špízové jehly. Plátky přitlačte na sebe, princip je jen ten, že v sousedství masa a řepy by měla být slanina.

03.

Opékejte na rozpáleném grilu (ideálně s poklicí) a průběžně otáčejte. Špízy na grilu trvají asi 10 minut. Lze je opéct i v troubě na plechu s pečicím papírem, tam jim to trvá asi 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Tip: Jako příloha je ideální bramborová kaše, brambory či chléb.

Podívejte se i na další tři originální recepty na špízy.

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie812,91 kJ
Bílkoviny14,78 g
Tuky12 g
Sacharidy7,19 g
Sůl1,18 g
SAFA2,74 g
Vláknina1,23 g
Cukry4,52 g
Související témata:

Načítám