Článek
Postup
01.
Brambory omyjte a nakrájejte podélně na osminky. Fenykl rozdělte na půlměsíčky. Pekáček vytřete olejem, naskládejte do něj brambory i fenykl, promíchejte vše se solí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Do pekáčku nezapomeňte přidat dvě snítky rozmarýnu pro vůni a je to – pekáček může putovat do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia.
02.
Poté v míse smíchejte mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř. Z hmoty tvořte kuličky o průměru 2–3 cm, které budete napichovat na špíz.
03.
Na špejli pak dle fantazie střídejte kuličky, papriky, plátky cibule, žampiony a silnější kousky slaniny. Po 15 minutách pečení brambor přidejte na vrch do pekáčku připravené špízy a nechte je v troubě společně dodělat, asi 35–40 minut.