Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Špízy jsou výborné na gril a nebo jako rychlá večeře pro rodinu, stačí jen správně zvolit suroviny. Mimochodem už jste zkoušeli špízy s fenyklem?

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks fenyklu
  • 6 ks brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 g hovězího mletého masa
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks citronu
  • 1 hrst žampionů
  • 1 ks paprik
Článek

Postup

01.

Brambory omyjte a nakrájejte podélně na osminky. Fenykl rozdělte na půlměsíčky. Pekáček vytřete olejem, naskládejte do něj brambory i fenykl, promíchejte vše se solí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Do pekáčku nezapomeňte přidat dvě snítky rozmarýnu pro vůni a je to – pekáček může putovat do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia.

02.

Poté v míse smíchejte mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl a pepř. Z hmoty tvořte kuličky o průměru 2–3 cm, které budete napichovat na špíz.

03.

Na špejli pak dle fantazie střídejte kuličky, papriky, plátky cibule, žampiony a silnější kousky slaniny. Po 15 minutách pečení brambor přidejte na vrch do pekáčku připravené špízy a nechte je v troubě společně dodělat, asi 35–40 minut.

Související témata:

Načítám