Hlavní obsah

Štětce pro vaši tvář

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Perfektního nalíčení dosáhnete s kvalitním štětcemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po jemném a poddajném partnerovi? Pořiďte si super štětec k líčení. Kvalitní podkladový make-up a matný pudr jsou pro líčení důležité, ale bez správného aplikátoru a štětce se můžete jít klouzat!

Článek

Správný podklad

Ranní úpravu obličeje nesmíte nikdy podceňovat. Důležitý je správný výběr odstínu tekutého make-upu a také aplikátoru, make-up se nejlépe nanáší pomocí vlhké kosmetické houbičky. Roztírejte ho v pravidelné vrstvě až k vlasům a nezapomeňte na přechod mezi bradou a krkem, musí být plynulý.

Nutná fixace

Po nanesení barevného podkladu následuje fixace. K tomuto účelu je ideální použít pleťový pudr. Existuje i speciální fixační pudr, který zachová celistvost povrchu, a pokud ho použijete na namalovaná víčka a rty, fixuje i je po dlouhou dobu. Svoji vizáž pak můžete oživit pudry s bronzovým nádechem nebo třeba s miniaturními třpytkami.

Pudrování...

Nanášení pudru patří k nejsložitějším zkrášlujícím procedurám. Použijte k němu velký měkký štětec, čím objemnější, tím lepší (Chisel Powder, Jane Iredale, 732 Kč). Poté, co pudr nanesete, přetřete pleť ještě jednou štětcem oprášeným. Tak se vyhnete vytvoření nevzhledných „závějí". V obchodech narazíte také na kompaktní pudry, které jsou praktické a dobře skladné. V jejich výbavě je aplikační houbička, ale i zde je daleko lepší sáhnout po štětci. Ideální jsou ty praktické se zasouvací hlavou a krytem. Hitem je novinka 2 v 1 - sypký pudr přímo zkombinovaný se štětcem, ideální do kabelky (Giordani Gold, Oriflame, 499 Kč).

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dejte přednost kvalitě před cenouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tváře jako broskve

Růž na tváře se nanáší přes kompaktní pudr pomocí středně velkého měkkého štětce, který má kulatější tvar než štětec na pudr (White Fan, Jane Iredale, 357 Kč). Ale dejte pozor, abyste to s tvářenkou nepřehnaly! S jejím nanášením začněte přímo pod středem oka v nejplnější části tváře. Pak se maličko usmějte a přejeďte štětcem přes lícní kosti až ke spánkům. Důležité je barvu dokonale rozetřít až ke kořínkům vlasů, aby nevznikly ostré předěly.

Malé, ale účinné

Dalším dekorativním štětcem je ten na nanášení stínů. Bývá malý, plochý a většinou tupě střižený (Clarins, 550 Kč). Práškové oční stíny tak dokáží vytvořit kouřový efekt na horních víčkách. Existují i kombinované štětce a hřebínky na řasy, které slouží k pročesávání slepených řas a uhlazení obočí (Brosse peigne cilc., Sephora, 390 Kč). A štětečky k nanášení rtěnky? V dnešní době naprosto běžná věc. Dokonalé obkreslení kontury rtů a vymalování jejich tvaru je s jejich pomocí snadnější (Oriflame, 139 Kč).

Kvalita se vyplatí

Při výběru štětců se nenechte ovlivnit pouze cenou, ale především kvalitou. Přímá úměra ale neplatí vždy. Kvalitní štětec nesmí pelichat. Ideální je používat štětce vyrobené z přírodních chloupků. Přesně zastřižený vlas a dlouhá, vyvážená násada jsou zárukou perfektního nalíčení. Štětce a aplikátory je třeba pravidelně mýt v mýdlové vodě a zachování intimní hygieny snad není nutné zdůrazňovat.

Investujte do kvalitních štětců a raději si rovnou pořiďte celou sadu. Mají poměrně velkou výdrž a líčení s nimi je jedna velká radost.

Reklama

Související témata:

Načítám