Hlavní obsah

Stydíte se v posteli experimentovat, ale oživení by to chtělo? Víme, co dělat

Foto: George Rudy, shutterstock.com

Zdá se vám po letech váš sex stereotypní? Stačí drobná změna a nic už nebude jako dřív!Foto: George Rudy, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexy techniky, smyslné masáže, stimulace těch správných míst. Musíte tohle všechno ovládat, aby se z běžné milostné rutiny stal nevšední zážitek? Vůbec ne. Zabodovat se dá jedním jediným fíglem!

Článek

K uspokojivému sexu nepotřebujete exotické znalosti. Jak říká britská sexuoložka Tracey Cox, v posteli může zářit každý. Na velikosti pohlavních orgánů nezáleží.

„Dámy nemusejí být pružné jako kočky a není třeba, aby dokázaly přitáhnout kolena k bradě. Pánové zase nemusejí mít vypracované paže jako Arnold,“ zastává názor jedna z předních britských odbornic na sex, vztahy a řeč těla, podle které se umění sexu dá naučit i zlepšovat v každém věku – aspoň v té základní formě.

Nejdůležitější pravidlo ze všech

No jo, ale co když máte pocit, že váš vztah, rozpoložení, časová tíseň nebo třeba zdravotní stav nesnese žádné výstřední experimentování? Odsoudí se proto váš milostný život k zániku, protože ho převálcuje nuda? Tak špatné to nebude! Zabodovat při sexu se dá okamžitě, a to aniž by to nějak extra zatížilo vaši hlavu.

Foto: Dean Drobot, shutterstock.com

Zkuste to jindy nebo jinde, než je u vás obvykléFoto: Dean Drobot, shutterstock.com

„Zkoušejte nové věci v ložnici. To je jedna z nejstarších a zároveň nejoblíbenějších rad, která zachraňuje intimní život párů po celém světě,“ popisuje sexuální terapeutka Vanessa Marin z Kalifornie na svém blogu s tím, že lidské bytosti obecně milují novinky.

Ruce, nohy, jindy, jinak

„Veškerá překvapení, neočekávané události a nápady lidskou mysl udržují ve střehu. Mozek baví všechno to nepředvídatelné a vzrušující,“ dodává, a aby vyzdvihla důležitost svých slov, předkládá zásadní myšlenku.

„Pokud žijete v dlouhodobém vztahu, můžete mít sex s jednou a týž osobou stokrát nebo tisíckrát. A zkuste dělat cokoli jiného tisíckrát, aniž byste se nezačali nudit!“ Svatá pravda! Jenže co v té ložnici pořád vymýšlet, když už dávno máte „vystřílené náboje“ – a navíc vás na nějaké extra poznávání neužije?

Jako když sůl nahradí cukr

„Moji klienti si často stěžují, že nemohou na nic přijít, a někteří mi taky říkají, že nechtějí dělat nic bláznivého nebo odvážného. Ale vždyť to ani nemusí. Co se týče právě dlouhodobých vztahů, tak i ty nejmenší změny mohou způsobit propastný rozdíl ve vnímání pohlavního styku,“ dál popisuje Vanessa Marin, která dává snadno proveditelné příklady.

Foto: nd3000, shutterstock.com

I taková drobnost, jakou je jiná poloha, dokáže zázrakyFoto: nd3000, shutterstock.com

Pokud jste zvyklí na sex v noci, může milování za denního světla znamenat svěží vítr pro váš vztah i sex. Misionářská poloha vyměněná za divočejší jízdu rozjeté „holky v sedle“ vám zase ukáže, jak je fajn mít věci ve svých rukou. A co taková masturbace? Kdy naposledy jste jí dali přednost před klasickým pohlavním stykem? Přece není nic jednoduššího než si soulož pro jednou „zakázat“. Navzájem se uspokojíte jinými způsoby. Dotazy?

Rádce v případě nouze

„Tyhle tipy si nežádají žádné složité plánování nebo nákupy. Jedná se pouze o běžné, někdy i spontánní nápady, které můžete zkusit v každou chvíli vašeho života,“ uzavírá zmíněná sexuální terapeutka, která praktikování občasných změn v posteli velmi doporučuje.

V případě, že na nějaké, byť drobné, nápady „nemáte buňky“, nechte se inspirovat radami, kterými se to ve zdejší rubrice sex a vztahy jenom hemží! Pamatujte, každá drobnost se počítá…

A co děláte pro svůj milostný život právě vy?

Související témata:

Načítám