Hlavní obsah

Stylově bez vysokých podpatků? S Hanou (37) vám dokážeme, že to jde!

Foto: Eva Malúšová

Do péče stylistky jsme svěřili sedmatřicetiletou HanuFoto: Eva Malúšová

Reklama

Ani fakt, že nemůžete nosit vysoké podpatky, nemusí být v módě handicap. Stačí jen vědět, do kterého páru vklouznout. Potřebujete nápovědu? Prohlédněte si sestavy, do kterých jsme oblékli čtenářku Hanu.

Článek

Sedmatřicetiletá Hana si ještě nedávno neuměla život bez podpatků dost dobře představit.

„Vysoké boty pro mě byly každodenní samozřejmostí. Před třemi měsíci jsem ale byla na operaci s chodidly, a od té doby mám utrum. Ráda chodím oblékaná elegantně, a teď nevím, co si obout, abych celkový dojem nenarušila nevhodnou obuví,“ napsala nám čtenářka. No uznejte, že jsme ji v tom nemohli nechat!

Klasika v moderním pojetí

Černé kalhoty má v šatníku kdekdo, verze s kšandami si ale zaslouží pozornost. Tato variace na klasiku nenadchla jen nás, ale i čtenářku Hanu. Stylistka kalhoty doplnila červeným svetrem, dobře ale bude vypadat i kombinace s obyčejnou bílou košilí. A co k takovému oblečení obout? Třeba slip-ony!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (Reserved, 1299 Kč), svetr (H&M, 1299 Kč), boty (Topshop, 799 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč), psaníčko (Reserved, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Double denim

Přirostl vám tento materiál k srdci? Dopřejte vašim oblíbeným džínám chvilku volna a vyzkoušejte spojení sukně a košile. O stejnou barvu jít rozhodně nemusí, naopak. Světle modrá bude s tmavším odstínem příjemně kontrastovat. Kratší sukni navíc nízké boty svědčí, když ještě zvolíte ty s třásněmi, nemůže být o nudě ani řeč.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (F&F, 599 Kč), košile (F&F, info o ceně v obchodě), bunda (Van Graaf, 1699 Kč), punčocháče (F&F, 129 Kč), semišové boty (Topshop, 2999 Kč), náušnice (Topshop, 299 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nebojte se midi

Naše dnešní modelka má tu výhodu, že měří okolo sto sedmdesáti pěti centimetrů. Bez obav si tak může obléknout koženkovou midi sukni. Pokud jste výrazně menší, dejte přednost délce, sahající těsně nad kolena. Co se týče bot, stylistka objevila náhradu za klasické lodičky. Tento pár sice podpatek má, ale tak nízký, že o něm ani nebudete vědět. Vyzkoušeno!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: koženková sukně (Marks & Spencer, 1899 Kč), halenka (H&M, 599 Kč), punčocháče (F&F, 129 Kč), bunda (Reserved, 1299 Kč), semišové boty (Marks & Spencer, 1699 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Máte slabost pro náramky? Pořiďte si trojúhelníkový Mango nebo investujte do pozlaceného kousku LyraFoto: archiv firem

Jeden kus místo dvou

Když vám řekneme, že jde o overal, nejspíš se k tomuto kompletu ještě několikrát vrátíte pohledem. Ano, ačkoli vypadá jako halenka v kombinaci se šaty, ve skutečnosti jde o jeden sešitý kus. A aby toho nebylo málo, pod sukní najdete šortky, což se u mini délky rozhodně hodí :-).

Foto: Eva Malúšová

Na foto: overal (Topshop, 2499 Kč), boty (Marks & Spencer, 1999 Kč), punčocháče (F&F, 129 Kč), kabelka (F&F, 369 Kč), náušnice (Lindex, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Stylové vrstvení

Cílem vrstvení tentokrát není jen zahřátí. Kombinace různých kusů je trendy! Už jste zkoušely spojit tenký svetr s šaty bez rukávů? Stylistka přidala i třetí vrstvu v podobě vesty (nenechte se zmást rukávy, ty patří ke svetru vespod) s kožešinovým detailem.

Mimochodem, v závěru článku jsme se propracovali k momentálně nejmódnějším botám bez podpatku – teniskám. Pořiďte si výrazný pár a nenoste je jen k džínám. Skvěle se hodí i k šatům a sukním, kterým přidají na ležérnosti.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Van Graaf, 6399 Kč), svetr (Reserved, 899 Kč), vesta (Topshop, 3299 Kč), kožené boty (Wojas, 2499 Kč), punčocháče (F&F, 129 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Dokážete si mezi těmito páry vybrat jen jeden?Foto: archiv firem

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám