Hlavní obsah

Stylově i ve zralém věku: 5 outfitů si vyzkoušela čtenářka Eva (57)

Foto: Eva Malúšová

Pět módních sestav si vyzkoušela čtenářka EvaFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovní týden zahájíme další porcí módy, ve které oblékáme vás, čtenářky. Naše motto „stylově v každém věku“ už znáte, teď se jen stačí seznámit s dnešní modelkou. Řekly byste, že jí je sedmapadesát?

Článek

Mlžit o svém věku je pasé. Obzvlášť v případě, že by vám ono číslo jen málokdo hádal. Čtenářka Eva oslaví za tři roky šedesátiny a my se vsadíme, že jí ani poté nezmizí úsměv z tváře. Jaké trendy si pod dohledem stylistky Šárky Štursové vyzkoušela?

Semiš a zase semiš

Není to tak dávno, co byl v podstatě módním outsiderem, časy se ale mění. Momentálně je semiš jedním z nejvýraznějších trendů sezony a natrefíte na něj skoro častěji než na klasickou kůži. A uznejte, že vůbec nevypadá špatně! Čtenářka Eva si z tohoto materiálu vyzkoušela pastelově růžovou bundu, která se hodí nejen k šatům, ale i kalhotám, sukním nebo džínám.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Promod, 999 Kč), semišová bunda (Van Graaf, 2999 Kč), punčocháče (Van Graaf, 699 Kč), semišové boty (Promod, 2999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Kompromisy nejsou nutné

Pohodlí, nebo styl? No přece obojí! Zkuste vyměnit džíny za jejich barevnou verzi, svetr nahraďte sakem (kabát přes něj obléknete snadno), a abyste si uvolnily ruce, sáhněte po kabelce cross body s popruhem. Obout můžete podle rtuti na teploměru polobotky nebo kotníčkové boty bez podpatku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sako (Lindex, 1499 Kč), halenka (Promod, 699 Kč), džíny (Promod, 949 Kč), boty (Promod, 1399 Kč), kabelka (Reserved, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Kabelky s popruhem jsou méně prostorné, ve chvílích, kdy potřebujete mít volné ruce, jsou ale k nezaplaceníFoto: archiv firem

Hra s černou a bílou

Kontrastní kombinace černé a bílé patří ke klasice, ke které se můžete zas a znovu vracet. Mimochodem, pokud vám bude někdo tvrdit, že si po padesátce nemůžete obléknout koženou nebo koženkovou sukni, pošlete mu odkaz na tento článek :-). Vyhýbat se doporučujeme jen ultra krátké verzi.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: koženková sukně (Orsay, 799 Kč), halenka (Orsay, info o ceně v obchodě), kožené boty (Reserved, 1999 Kč), kabát (Van Graaf, 4999 Kč), náušnice (Ti Sento, 4349 Kč), punčocháče (Van Graaf, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Coby efektní doplněk zafungují i výrazné náušnice. Který pár si vyberete?Foto: archiv firem

Džíny si zaslouží více

Stačí se rozhlédnout kolem, a není pochyb. Džíny patří k nejoblíbenějším kouskům většiny populace. I ty se ale dají nosit jinak než jen s tričkem a keckami. Náš tip? Doplňte je zajímavým topem, sakem a vklouzněte do bot, které mají alespoň nějaký podpatek. Ležérní džíny získají úplně jiný ráz.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džíny (Van Graaf, 2199 Kč), sako (Lindex, 1499 Kč), halenka (Lindex, 899 Kč), kožené boty (Baťa, 2399 Kč), semišový vak (Van Graaf, 5999 Kč), prsten (H&M, 149 Kč), náušnice (Pandora, info o ceně v obchodě)Foto: Eva Malúšová

Šaty dělají ženu

Zatímco v létě je nosíte poměrně ochotně, na podzim jako by šaty přestaly existovat. Pevné, neprůsvitné punčocháče přitom zahřejí dostatečně. Nehledě na to, že k šatům můžete obout i vysoké kozačky. Tak nečekejte, až udeří tuhé mrazy, a směle do nich.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty s páskem (Marks & Spencer, 1899 Kč), punčocháče (Van Graaf, 699 Kč), kožená bunda (Le Temps des Cerises, info o ceně v obchodě), náhrdelník (H&M, 499 Kč), boty (New Yorker, 1400 Kč), prsten (Ti Sento, 4099 Kč)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na svůj věk! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám