Hlavní obsah

Stylově v každém věku: Co na sebe po čtyřicítce?

Foto: Greta Blumajerová

Stylově můžete vypadat v jakémkoli věku! Naší čtenářce Jitce je čerstvých čtyřicet jedna letFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Vždycky jsme razili teorii, že módní trendy nejsou limitované datem narození. Proto jsme se rozhodli přejít k činům a přinášíme vám seriál, kde budete hrát hlavní roli vy, čtenářky. V jakémkoli věku!

Článek

Reálné ženy „nemodelky“, různé věkové kategorie a dostupná, nositelná móda. To vše vám budeme pravidelně servírovat každé dva týdny. Usedlé oblečení bez nápadu nečekejte, stejně jako zákazy, co byste v tom či onom věku neměly nosit (dobře, ultra mini, ze které kouká zadek, je výjimka :-) ). Chceme vás naopak podpořit v tom, abyste si nehledě na odžitá léta s módou hrály a nebály se zkoušet nové věci. Teď už se ale pojďte seznámit s naší první hvězdou, Jitkou, které je jednačtyřicet let. Ne, opravdu si nevymýšlíme!

Boyfriendy? Směle do nich!

Jasně, džíny máte ve svém šatníku asi všechny. Volné boyfriendy nicméně bývají středem diskuzí a často zaznívá tvrzení, že jsou vhodné jen pro mladé holky. Nejsou. Se štíhlou postavou si je můžete dovolit i po čtyřicítce. Stačí s nimi jen dobře naložit. Tip stylistky Ireny? Pro ležérní look oblékněte bavlněné tričko, přes ně přehoďte dlouhý kardigan, obujte podpatky a nevynechávejte klobouk, který celek dotáhne k dokonalosti.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: boyfriend džíny (Lindex, 999 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), kardigan (Lindex, 1299 Kč), triko (Zara, 299 Kč), klobouk (Lindex, 599 Kč), náramky (Lindex, 149 Kč/2 kusy), prsten (Lindex, 199 Kč/set), kabelka (Baťa, 1399 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Džíny v boyfriend stylu třikrát jinak. Které se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Teniskový trend stylově

Jakkoli milujeme podpatky, realita všedních dnů jim často nepřeje. Do módy ale naštěstí přišly super pohodlné tenisky, a jak vidíte, i ty mohou vypadat skvěle. Takže vklouzněte do nějakého barevného páru, přes rameno si hoďte kabelku (volné ruce se hodí!), klidně sáhněte i po kšiltovce a to vše spojte klasikou všech klasik – trenčkotem. Úspěch zaručen!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: trenčkot (Marks & Spencer, 2999 Kč), halenka (Mango, 799 Kč), džíny (Zara, 899 Kč), boty (Foot Locker, 3390 Kč), kabelka (DKNY, 6800 Kč), kšiltovka (Lindex, 599 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Nuda? Ani náhodou. I tenisky mohou vypadat stylově!Foto: archiv firem

Oversized svetr

I ve středních letech můžete do svého šatníku zařadit oversized trend. Objemný svetr s rolákem je nicméně dobré vyvážit tím, že jinde uberete. Slušet mu to bude ve společnosti šortek, ale stejně tak i kontrastně úzkých kalhot. Díky obrovskému svetru se také nemusíte bát k šortkám obout vysoké kozačky, které by v kombinaci s odvážnějším vrškem mohly působit zbytečně lacině.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: svetr (Lindex, 999 Kč), šortky (Zara, 899 Kč), kozačky (Zara, 2499 Kč), sluneční brýle (Mango, 599 Kč), náušnice (Mango, 299 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Biker bunda povolena

Křivák je nadčasovou záležitostí a ani ten nepatří jen do šatníku mladistvých. Pokud se na klasickou variantu necítíte, zkuste kombinovanou verzi kůže – semiš. Nosit ji můžete i s prudce elegantními kousky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kožená bunda (Mango, 2699 Kč), sukně (Zara, 999 Kč), lodičky (Baťa, 1399 Kč), sluneční brýle (Mango, 499 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 2499 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Nepřehlédnutelné náhrdelníky

Ať už je vaše datum narození jakékoli, mít v zásobě nápadité doplňky a šperky se vždycky vyplatí. Výrazný náhrdelník je perfektním parťákem pro jakékoli jednoduché šaty.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Zara, 2499 Kč), náhrdelník (Lindex, 999 Kč), boty (Baťa, 4999 Kč), umělá kožešina (Lindex, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám