Hlavní obsah

Sukním sezona nekončí! Víte, jak je nosit v zimě?

Foto: Eva Malúšová

Na sukně se nevyplatí zapomínat ani v ziměFoto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechápejte nás špatně, proti kalhotám nic nemáme. Opravdu v nich ale chcete trávit celou zimu? Pokud nesouhlasně vrtíte hlavou, pokračujte ve čtení. Máme pro vás několik tipů, s čím kombinovat sukně!

Článek

Chladné počasí nebývá paradoxně tím jediným, co ženy od nošení sukní odrazuje. Kolikrát se vám stalo, že jste sice objevily punčocháče bez oka, ale následně jste si nebyly jisté výběrem vršku, kabátu nebo bot? Žádná záludnost v tom přitom není. S kozačkami (ať už těmi na podpatku nebo bez) chybu neuděláte a co se týče svršků, povolené jsou nejen kabáty, ale i některé bundy. Jednotlivé tipy pro vás poskládala stylistka Renata Nováková.

V pudrových odstínech

Odložily jste lehkou, plisovanou sukni na dno šatníku? Tak ji zase vraťte zpátky na místo. Kombinace různorodých materiálů je v kurzu, a když sukni doplníte kozačkami, zima vám rozhodně nebude. Vyzkoušet můžete i oblečení tón v tónu, do kterého se pustila naše stylistka..

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Dušní 3, Malene Birger, 8490 Kč), svetr (Topshop, 1499 Kč), kabát (Topshop, 3499 Kč), prsten (Topshop, 149 Kč), kožená kabelka (Dušní 3, Lulu Guinness, 7890 Kč), kožené boty (Baťa, 3799 Kč)Foto: Eva Malúšová

Poodhalte nohy

I sukně, sahající těsně pod kolena, může působit svůdně. Obzvlášť, když má po obou stranách rafinované rozparky. Vyzkoušet můžete i další stylistický tip – pod kimonový kabát bez zapínání (nebo klasický pootevřený kabát) naaranžujte dlouhou šálu a oba kusy přepásejte. Výsledný efekt nemá chybu!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Topshop, 899 Kč), šála (Lindex, 599 Kč), kimonový kabát (La Gallery Novesta, Jakub Polanka, 12 500 Kč), kožené boty (Baťa, 7999 Kč), kožená kabelka (La Gallery Novesta, Pavlína Nedělová, 4990 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Šálu nechte volně spuštěnou pod kabátem a oba kusy přepásejteFoto: archiv firem

Hra s délkami

Nebojte se kombinovat svršky, které byste za normálních okolností nespojovaly. Pod koženou bundu si klidně oblečte dlouhý kardigan. Stejně si můžete pohrát i s barvami. Poučka, že by se neměla míchat černá s hnědou, je dávno překonaná. Mimochodem, viděly jste krásnější asymetrickou sukni?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Reserved, 1299 Kč), kardigan (Tally Weijl, 1099 Kč), koženková bunda (Tally Weijl, 1060 Kč), kožené boty (Baťa, 3399 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), kožená kabelka (Baťa, 3299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Když dva jsou více než jeden

Jediné, co do zimního šatníku nepatří, je nuda. Stylistka Renata spárovala sukni a halenku s odlišnými vzory. Oba kusy mají přitom společnou barvu, která dvojici opticky propojí. Se zbytkem oblečení se už vyplatí držet při zemi. Kabát má výraznou barvu, ale je stylově strohý.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (New Yorker, 299 Kč), halenka (New Yorker, 349 Kč), kabát (Reserved, 2799 Kč), kožené boty (Baťa, 4599 Kč), psaníčko (Topshop, 1299 Kč), kožené rukavice (Reserved, 599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Kvalitní rukavice by vám v zimě neměly chybět. Dáte přednost klasické kůži nebo semiši?Foto: archiv firem

Neotřelé vrstvení

K šedé sukni si můžete obléknout leccos, pokud ale chcete opravdu zaujmout, máme pro vás tip. Vytáhněte z šatníku oblíbený svetr (my jsme použili zkrácený, ale není podmínkou) a oblečte pod něj dlouhou košili s rozparky. Samotná košile stojí méně než pětistovku, ale vymyslíte s ní spoustu dalších sestav. Pořídily jste si v loňském roce bundu v bomber stylu? Nebojte se ji ke kompletu obléknout!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: bunda (Topshop, 2299 Kč), dlouhá košile (C&A, 450 Kč), krátký svetr (Tally Weijl, 559 Kč), sukně (C&A, 550 Kč), kožené boty (Baťa, 3799 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nosíte sukně i v zimě? A s čím? Napište nám!

Reklama

Načítám