Hlavní obsah

Sexy líčení na jaro: nahý make-up!

Foto: Zbyněk Prokop

Cílem nahého make-upu je přirozený vzhledFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být dokonale namalovaná, a přitom vypadat jako nenamalovaná – i tak by se dal definovat nahý make-up, který kraluje jarnímu a letnímu dennímu líčení. Jak ho zvládnout i v pohodlí domova, přestože nejste profesionální vizážistka, vám ukážeme v naší videoreportáži.

Článek

Princip „nahého" make-upu spočívá v jeho dokonalém použití tak, aby ve výsledku vypadala pleť naprosto přirozeně a čistě. Dokonalý dojem dotváří mírně zvýrazněné oči a rty.

Jak se při nahém make-upu postupuje a výsledný efekt nám předvedla vizážistka Jarmila Čechová za asistence módní specialistky Heleny Konarovské. Výsledek můžete posoudit v naší videoreportáži ZDE:

Pleť

Před samotným líčením byste neměly zapomenout na podkladový krém, který je určený pro váš typ pleti. Snesete-li hydratační, bude se vám lépe pracovat s make-upem. Nerovnosti obličeje snadno zakryje korektor. Pak následuje make-up. Vizážistka Jarka Čechová radí nanášet ho profesionálním štětcem, který ho skvěle našlehá a roznese rovnoměrně po celém obličeji. Nezapomeňte s ním zajet až do okraje obličeje, vlasové části, do uší a na krk. Pak je čas na pudr. Budete potřebovat dvě barvy světlejší a tělovou. Tu první použijte v oblasti očí a pod nimi, protože tam bývá tmavší pleť. Na zbytek naneste tělovou barvu.

Foto: Zbyněk Prokop

Zvýrazněné jsou pouze oči a rtyFoto: Zbyněk Prokop

Oči

Pokud nemusíte nanášet oční stíny, nedělejte to a pouze řasy zvýrazněte řasenkou. Nezapomeňte je jednotlivě oddělit od sebe. Existuje k tomu speciální tyčinka, někomu stačí párátko. Jestliže se bez stínů necítíte, nebo potřebujete sjednotit nerovnosti, naneste na víčka podkladové odstíny. Hodí se i kombinace meruňkové a růžové. Oko můžete jemně zvýraznit i světle hnědým stínem s tím však opatrně.

Tváře a rty

Svěží a zdravý vzhled dodá tvářím růžová tvářenka. Má také omlazující efekt. Poslední přichází na řadu rty. Kontura se nepoužívá. Postačí lesk, který dodá rtům objem i sexy vzhled a zároveň přirozený look. Pokud potřebujete rty nějak korigovat, použijte korektor v barvě rtů, aby přechod nebyl vidět.

A teď už můžete směle vyrazit do jarně provoněných ulic!

Reklama

Související témata:

Načítám