Hlavní obsah

ABBA konečně v Praze!

Foto: jvsgroup.cz

Dvojníci legendární skupiny ABBA vystoupí v PrazeFoto: jvsgroup.cz

Reklama

ABBA se vrátila! Lesklé kostýmy, na pódiu Agnetha, Björn, Benny a Anni-Frid zpívají ty tak známé písničky jako Super trooper nebo Dancing queen. Ale kdepak. Je to jen jejich věrná švédská kopie, skupina Waterloo, která v první polovině února vystoupí také v České republice.

Článek

Říká se, že skupina Waterloo přivedla kapelu ABBA opět k životu. Diváci, kteří už tuto slavnou formaci slyšeli a viděli zpívat, se shodují na tom, že se jedná o nejlepší skupinu ABBA od jejího vzniku. Plakáty poutající na velkolepou show jsou vidět opravdu všude. A každý z nich slibuje „Original ABBA band", tedy originální kapelu ABBA. Co si pod takovým pojmem představit?

Slavného stockholmského saxofonistu Ulfa Anderssona oslovili členové kapely ABBA na počátku 70. let. Z jeho dílny je například saxofonový doprovod v písni I do, I do, I do. Kytaristce Janne Schaffer nabídli Björn a Benny spolupráci v roce 1971. Celkem s nimi nahrála více než 100 písní, mezi nimi například SOS, Waterloo či Voulez vous. A právě saxofonista Andersson a kytaristka Schaffer doprovázejí skupinu Waterloo na jejím letošním světovém turné.

Název ABBA vychází z počátečních písmen křestních jmen jejích členů. Švédská skupina se stala populární v roce 1974, kdy se skladbou Waterloo vyhrála Cenu Eurovize. Mezi jejich nejznámější hity patří Honey, honey, honey, Fernando nebo Mamma Mia. Po problémech v intimních vztazích, které mezi sebou členové navázali, se rozpadla v roce 1982 i samotná skupina. Dodnes ale prodávají více než dva miliony desek ročně.

Skupina Waterloo napodobující slavnou skupinu ABBA vystoupí v Praze a v Ostravě. Během dvouhodinové fantastické muzikální show uvidíte nejen originální „crazy" kostýmy, kterými se ABBA pyšnila při svých vystoupeních, ale hlavně si poslechnete všechny jejich známé hity. Byla by opravdu škoda nechat si takto jedinečný zážitek ujít!

Foto: jvsgroup.cz

Plakát k vystoupení skupiny WaterlooFoto: jvsgroup.cz

ABBA - The Show 12. 2. 2009 v pražské Tesla Areně 13. 2. 2009 v ostravské ČEZ aréně vstupenky v předprodeji v síti Ticketpro www.abba-the-show.com

Reklama

Související témata:

Načítám