Hlavní obsah

Švestkové knedlíky ze spařeného těsta podle Sandtnerové

Hodnocení:
(19)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Milujete české ovocné knedlíky? Zkuste i tento tradiční recept se švestkami, mákem a třeba strouhaným perníkem. Nezklame vás!

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 ml polotučného mléka
  • 50 g másla
  • 140 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 500 g švestek
  • sůl
K podávání
  • máslo
  • moučkový cukr
  • mletý mák
  • perník na strouhání
Článek

Postup

Krok 1: Mléko přiveďte spolu s máslem a špetkou soli k varu, přidejte mouku a na mírném ohni ještě chvilku míchejte, až se těsto nelepí. Nenechte se odradit tím, že bude velmi husté. Poté stáhněte z plamene a nechte skoro vychladnout.

Krok 2: Jedno po druhém do hmoty vmíchejte vajíčka a vytvořte těsto. Rukama namočenýma ve vodě jím pak obalujte nevypeckované švestky nebo jiné ovoce. Vařte v osolené vroucí vodě asi 3 minuty od momentu, kdy knedlíky vyplavou na povrch.

Krok 3: Knedlíky podávejte přelité rozpuštěným máslem, posypané moučkovým cukrem a doplněné mákem nebo perníkem na strouhání.

Jestli moc nemusíte chuť vařeného kynutého těsta, netrapte se a raději ochutnejte valašské pěry: ovocné knedlíky pečené v troubě.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek