Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 170 stupňů. Ovoce očistěte, nakrájejte na kostičky, promíchejte se lžící třtinového cukru a citronové šťávy a odložte ho zatím bokem.
02.
Z měkkého másla, mletých mandlí a cukru vypracujte drobenku a podle potřeby ji trochu dohustěte mletými ovesnými vločkami. Tuhle drobenku dělám velmi ráda – není fádní a přitom její výroba je stejně jednoduchá jako té obyčejné.
03.
Smíchejte obě mouky, cukr, prášek do pečiva a koření. Máslem vymažte formu na koláč a zbytek smíchejte s vajíčkem, mlékem a vanilkovým extraktem; do tekuté směsi pak vsypte tu suchou, vše důkladně promíchejte a těsto nalijte do vymazané formy. Na těsto naneste ovoce obalené cukrem a koláč posypte drobenkou. Pak už ho stačí strčit do trouby a péct asi 75 minut dozlatova.
A jak na kefírový koláč, o kterém byla v úvodu řeč? Mrkněte na recept na bleskový koláč se švestkami.