Hlavní obsah

Svetry s wow efektem: Zkuste ombré, neon nebo méďu

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Svetr s velkým S! Pátráte po kousku, který zaujme na první dobrou? Pak nechte klasiku klasikou a pozorně si prohlédněte následující svršky. Nastěhujete si do šatníku měkoučkého méďu, nebo si troufnete rovnou na neon?

Článek

Je tu podzim a svetry se opět staly tím nejžádanějším módním artiklem. A ačkoli nedáme dopustit na jednoduché kusy, které si můžete obléknout bez přemýšlení ke všemu, rozhodně se přimlouváme i za koupi jejich nápaditějších příbuzných. Vždyť to dává perfektní smysl – kdo jiný vás zachrání ve chvíli, kdy nebudete mít čas nebo energii na nic jiného než džíny a svetr? Pokud podobného módního spasitele ještě nemáte, projděte si desítku stylových svetrů, které najdete v nových kolekcích.

Hladce, obrace

Milujete poctivé hrubé pleteniny a copánkové vzory? Pokud neumíte pracovat s jehlicemi, dejte si kolečko po obchodech. Nás okouzlil svršek s roztomilými mini bambulkami, který je navíc v univerzální čistě bílé variantě.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr H&M, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Stačí jeden detail

Sklízet komplimenty můžete i díky jednomu jedinému detailu, jakým je překřížení pleteniny v přední části svetru. Stylový kousek přijde vhod i těm z vás, které vyznávají minimalismus a na žádné velké zdobení si nepotrpí.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Scotch & Soda, prodává Answear, 3499 KčFoto: Archiv firmy

Podzimní plyšák

Pozornost si zaslouží i huňaté svetry, které vás okouzlí na první omak – připomínají plyšového méďu. Pozor si dejte jen na jejich čištění – aby povrch zůstal co nejdéle v kondici, na pračce nastavte co možná nejšetrnější program nebo svetr přeperte jen v ruce.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr H&M, 749 KčFoto: Archiv firmy

Podobnost čistě záměrná

Popularita mikin stále neklesá! Máte-li pro tento vysoce módní kousek slabost, doporučujeme vám vyzkoušet i svetrový hybrid, který má na chlup stejný střih.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Reserved, 999 KčFoto: Archiv firmy

Nestraňte se ponča

Rádi bychom vyvrátili fámu, že pončo patří jen do šatníku žen v důchodovém věku. Měkoučký přehoz si můžete ve skutečnosti dovolit bez ohledu na ročník narození – podmínkou je jen výběr moderního kousku a vhodné (čtěte usedlost neevokující) kombinace. Líbí?

Foto: Archiv firmy

Na foto: pončo Lindex, 799 KčFoto: Archiv firmy

Když se setmí

Svetr si obvykle s večírkovou módou nespojujeme, některé kousky jsou ale na party a společenské sešlosti jako dělané. Jeden příklad za všechny? Děrovaný svetřík s jemným třpytem. Co obléknete pod něj, záleží jen na vaší odvaze. Povolenou variantou je bralettka, tílko i body.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Pull&Bear, 449 KčFoto: Archiv firmy

Decentní trikolóra

Než přejdeme k nápadnějším barvám, přidáme ještě tip pro ty z vás, které milují neutrální paletu, ale zároveň je děsí pojem nuda v šatníku. Co říkáte na svetr, na kterém se spravedlivě střídá šedá, béžová a bílá?

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Mango, 899 KčFoto: Archiv firmy

Odvážné volány

Nebojíte-li se sáhnout po výrazných kusech a nejnovějších trendech, odneste si do kabinky svetr s volány na rukávech. A klidně rovnou ten hořčicový! Obáváte se jeho mohutnosti? Svetr můžete vyvážit doprovodem kratší úzké sukně nebo slimek. O jedinou správnou kombinaci ale rozhodně nejde, pokud si troufáte, klidně svetr spárujte i s širšími kalhotami. Obdobné sestavy jsou momentálně v kurzu.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Reserved, 1299 KčFoto: Archiv firmy

S ombré efektem

Máte pojem ombré spojený jen s vlasovým trendem? Pozvolné barevné přechody můžete objevovat i v módě. Že zrovna nejste na růžovou? Svetr se prodává ve třech verzích – vybírat můžete ještě z bledě modré a pastelově žluté.

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Mango, 899 KčFoto: Archiv firmy

Nezvyklý neon

Neon se na svetrech příliš často nevyskytuje a důvod je zřejmý – tyto svítivé barvy se zpravidla objevují v kolekcích pro jaro a léto, kde je pleteniny pomálu. Letošní podzim ale nabízí víc než jen klasické odstíny připomínající spadané listí. Pokud vás zářivky baví, klidně je do šatníku přidejte (devadesátky jsou v kurzu). Vidět jsou i na nových street stylových fotkách módních influencerů – potřebujete snad větší důkaz o tom, že jsou zrovna in?

Foto: Archiv firmy

Na foto: svetr Mango, 799 KčFoto: Archiv firmy

Tak svetry bychom měli probrané. Víte ale, co obléknout na ně? Prohlédněte si ty nejstylovější kabáty a bundy podzimu!

Reklama

Načítám